Ns. "nörttitytöt" kaipaavat huolenpitoa!

12.8.2003

Näin 2000. vuosituhannella nykyihmisen moderniin yhteiskuntaan on luisunut eräitä lieveilmiöitä, jotka ovat alkaneet huolestuttaa meitä, jotka pidämme tarkasti silmällä yhteisiä asioitamme. Tietokoneiden ja internetin keksiminen 1990-luvun puolivälissä aiheutti hysterian kaltaisen innostuksen, jonka mätiä hedelmiä joudumme nyt korjaamaan nuorisomme keskuudesta.

Etenkin on nostettava esiin internetin turmiollinen vaikutus, joka on suuntautunut suureen ryhmään nuoria naisia. Nämä kalpeat, riutuneet nuoret naiset viettävät suuren osan ajastaan internetissä surffaillen ja päiväkirjoja kirjoitellen. Nythän on kuitenkin niin, että tällainen harrastus ei ole lainkaan nuorelle naiselle sopivaa, ja johtaa kalvetustautiin, neurasteniaan, masennukseen, syömishäiriöihin ja naisellisuuden menettämiseen. Ja kuinka monta nuorta naista onkaan jo ajellut päänsä tai sortunut keuhkotautiin ja muihin sairauksiin?

Netistä nämä nuoret naiset lukevat haaveellisia juttuja, ja omituisia harrastesivuja, joissa esitellään ulkomaisia marginaaliryhmien kulttuureja ja pakanauskontoja. Haaveellisuuteen tunnetusti taipuvaiset nuoret neidot ihastuvat helposti kaikenlaisiin hippi-idoleihin, jotka paasaavat netissä jos jonkinlaisia ideologioita. Tällainen idolinpalvonta on ehdottoman epätervettä!

Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä syitä, miksi nuoret naiset viettävät yökaudet tietokonepäätteen ääressä. Syynä on tietysti vanhempien välinpitämättömyys, kun nämä eivät anna nuorelle naiselle sitä perinteistä suomalaista kasvatusta, jonka avulla Suomen naiset ovat tähän asti olleet mitä parhainta rotuainesta.

Onko se tervettä, kun netistä vaikutteita ottaneet nuoret naiset juoksevat epämääräisten ryhmittymien kokouksissa omituisissa vaatteissa, harrastaen ns. näyttelypelejä ja muuta arveluttavaa? Osa tytöistä menee jopa tunkkaisiin tietokone"partyihin", joissa valvotaan lisää öitä hehkuvan näytön ääressä. Moni tyttö on menettänyt näiden epäterveiden harrastusten seurauksena terveytensä esimerkiksi sähköallergian ansiosta.

Sanomattakin on selvää, mitä on tehtävä, joten sitä ei tarvinne tässä yhteydessä ruveta kertaamaan. Kaiken perusta on ankara mutta lempeä kuri, ja isällinen ohjaus ja kasvatus. Suomeen voitaisiin perustaa lisää sisäoppilaitoksia. Myös kotioloissa nuorten naisten tietokoneen käyttöön on asetettava mitä ankarimmat rajat!

Perinteinen suomalainen nuoren naisen kasvatus on jälleen nostettava korkeimmalle jalustalle. Siihen kasvatukseen ei kuulu näyttöpäätteen ääressä nyhjöttäminen! Siihen kuuluu ennen kaikkea kuri - herkeämätön ja tarkka kuri! - monipuolinen työ, etenkin kotitaloustöiden perinpohjainen opettaminen, reipas ja vetreä liikunta terveiden lajien parissa, sekä mitä tarkin siveys- ja käytöskasvatus, syvää uskonnollisuutta unohtamatta. Näillä keinoilla pelastamme nuoret naiset turmiolta.


(Mr. Niilo Paasivirta)