Ylinopeutta ajavat ovat piittaamattomia!

27.3.2000

Viime aikoina uutisryhmissä on yhä huolestuttavammassa määrin lisääntynyt täydellinen piittaamattomuus maamme laeista ja asetuksista. Tietyt henkilöt, jotka omistavat yksityisen ajoneuvon, ovat ottaneet asiakseen kampanjoida laittomuuksien puolesta. Rikollinen toiminta, jota kyseiset henkilöt fanaattisesti kannattavat, on ylinopeuden ajaminen.

On käsittämätöntä, että nuo kiihkomieliset raivopäät eivät saa kalloihinsa mahtumaan sitä yksinkertaista tosiasiaa, että jokainen nopeusrajoitus on useiden viisaampien henkilöiden toimesta tarkkaan harkittu, ja että jos johonkin on rajoitus laitettu, sillä todellakin on merkitystä. Nopeusrajoituksia ei missään nimessä aseteta "kiusan vuoksi" tai autoilijoiden "häiritsemiseksi", niinkuin nuo kaahaajat uskovat harhaisessa mielessään. Kyllä nopeusrajoituksen tarkoitus on nimenomaan turvata niin autoilijan kuin muidenkin tiellä liikkujien turvallisuus!

Kaahausvimmaan ja etenkin sen fanaattiseen julistamiseen nyysseissä sopii hyvin tämä vertaus: USA:ssa pederastiaa eli alaikäisiin poikiin homosuhteita tahtovat miehet julistavat myös netissä kiihkeästi asiaansa. Tuo tuollainen lienee sitten kaahaajafanaatikkojen mielestä hyväksyttävää toimintaa, sillä eihän siinä ole juuri eroa näiden hurjastelijoidenkaan toimintaan; molemmat ryhmät julistavat ja suosivat vaarallista ja laitonta "harrastusta", joka aiheuttaa myös täysin viattomille kärsimyksiä!

Erityisesti talvirajoitukset ovat mielestäni erinomainen asia. Ne ovat vähentäneet onnettomuuksia ratkaisevasti. Mutta talvirajoitushan vasta nostaakin kaahaajafanaatikon valtavaan intoon! Kyllähän he ovat aina Keskimääräistä Parempia Autoilijoita, joiden pitäisi saada ajaa aina ja joka paikassa, tilanteesta riippumatta, niin lujaa nopeutta kuin mitenkään mahdollista! Muiden täytyy ehdottomasti aina ja kaikkialla joka tilanteessa liikennesäännöistä huolimatta nimenomaan juuri heitä väistää ja mennä heti välittömästi aina pois tieltä, kun suuri mestariautoilija saapuu isolla ja nopealla hienolla autolla!

Erityisesti näiden hurjastelijoiden saa raivoamaan suu vaahdossa se, kun he jäävät "harrastuksestaan" kiinni ja saavat täysin oikeutetusti suuret sakot. Silloin kyllä paasataan, että kytät vaanivat pusikoissa juuri Heitä, jotka Eivät Koskaan Aiheuta Mitään Harmia Kenellekään kaahatessaan suurta ylinopeutta joka paikassa. Poliisien pitäisi ehdottomasti mennä sakottamaan niitä hitaita ajajia - jotka ajavat esimerkiksi työkseen eivätkä huvikseen, kuten nämä kaaharit tietysti useimmiten tekevät.

Kyllähän nämä keskimääräistä paremmat autoilijat, joilla on hieno, kallis ja nopea auto, tietävät aina paremmin, mikä rajoitus jossain paikassa pitäisi olla, ja muutenkin he ovat tietenkin kaikkien alojen yleisasiantuntijoita, ja muiden pitäisi pysyä pois liikenteestä heidän tieltään häiritsemästä. Oikeastaan kaikkien heitä hitaampien liikkuminen yleisillä teillä pitäisi lailla kieltää, sillä ne muut tiellä liikkujat häiritsevät heidän matkantekoaan ja pakottavat hidastamaankin, niin että he voivat jopa myöhästyä useita sekunteja!

Eräs näiden hurjastelija-raivohullujen älynväläyksistä on ehdottaa vähän väliä "hitausratsioita", joissa kaikkia alinopeutta (ts. alle sen pyöreässä merkissä lukevaa numeroa hitaammin) ajavia sakotettaisiin liikenteen hidastamisesta. Tämä kuvastaa noiden ääriryhmien omituista logiikkaa: tuollainen poliisitoiminta ei heidän mielestään olisi lainkaan "puskissa kyttäämistä". Ja joku 21 km/h ylinopeus ei tietenkään näiden suurajajien mielestä edes ole ylinopeutta, vaan se on sopiva tilannenopeus ja oikeastaan se on miniminopeus, millä kaikkien vähintään pitäisi ajaa, ja tavallaan on käytäntö, että kaikkialla ajetaan jo ainakin noin lujaa. Poliisien kahvikassa on noiden kaaharien mielestä ainoa syy, miksi ne "lättäjalat vaanivat aina puskassa".

Taivas varjele, jos joku noista äärifanaatikoista sattuu käymään Saksassa. Siitä vasta riemujuhla tulee, kun pääsee huutamaan vaahto roiskuen, kuinka tuolla Onnelassa kaikki on ainakin tuhat kvadriljoonaa kertaa paremmin kuin täällä surkeassa paskamaassa! Saksan moottoritiellä saa ajaa aivan täysillä! Sama käytäntö pitäisi noiden raivokaaharien mielestä ottaa tietenkin heti välittömästi nyt käyttöön Suomessa kaikilla teillä. Eihän Saksassa tietenkään satu ikinä edes mitään onnettomuuksia, kun siellä saadaan ajaa ihan rauhassa todella kovaa. Täällähän onnettomuuksien syynä on luonnollisesti aina ne muut, hitaat, liikennettä haittaavat huonot autoilijat ja muut tiellä liikkujat. Mitäs tulevat aina siihen eteen, kun hienolla autolla pitää päästä kyllä ensin!

Tällä kirjoituksellani haluan herättää rakentavaa ja sivistynyttä keskustelua nyysseissä, jota valveutuneet kansalaiset jo vihdoin haluaisivat. Sivistynyt keskustelu on tosin sellainen asia, joka ei noiden suurajajien ja kaahausfanaatikkojen aivosoluun kovin helposti mahdu. Ihmettelen, miten nuo raivohullut ovat päässeet ajokorttiin vaadittavasta lääkärintarkastuksestakaan läpi.


(Niilo Paasivirta)