Norjalaiset päättävät Nobelin rauhanpalkinnosta!

13.10.2006

Tänään jokainen ajan hermolla ajankohtaisia asioita tarkasti seuraava kansalainen onkin jo varmaan tullut tietoiseksi hälyttävästä tosiasiasta: Nobel-palkintojen saajat valitsee ryhmä norjalaisia. Norjan rauhantutkimuslaitoksen johtaja Stein Tönnesson vieläpä myönsi: "Komitea edustaa norjalaisia asenteita ja arvoja." Tämä selvittääkin jo hyvin monta asiaa. Asioista perillä olevathan tietävät, että esimerkiksi Saddam Hussein oli ainakin vallassa ollessaan joka vuosi ehdokkaana Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi! Sellaisia siis ovat nämä norjalaiset asenteet ja arvot. Emmehän myöskään koskaan unohda, kuinka norjalaiset arvot myös aiheuttivat Porvoon kirkon tuhopolton.

Perinteisesti Nobelin rauhanpalkinnon ovat saaneet rauhanomaisia keinoja käyttävät toisinajattelijat, humanitääriset järjestöt, rauhanprosessien osapuolet ja niiden välittäjät sekä aseriisuntaa edistävät tahot. Sanomattakin on selvää, että ainakin tuo ensimmäinen peruste - tosin lukuunottamatta kummallista käsitettä "toisinajattelijat", koska kyseessähän on päinvastoin "oikein ajattelija" - voisi sopia erääseen julkisuudessa erittäin vaikutusvaltaiseen suomalaiseen. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, kuka Suomessa on vuosikymmienien ajan väsymättä ja vaivoja säästämättä kirjoituksillaan vaikuttanut päättäjiin sekä Suomessa että koko maailmassa rauhan ja kristillisyyden edistämiseksi sekä etenkin lasten ja nuorten tyttöjen kaikinpuoleiseksi hyväksi ja parhaaksi.

Palkinnon arvo on runsaat miljoona euroa. Ajatelkaapa, kuinka valtava määrä veroja siitä Suomen valtiolle ja Jyväskylän kunnalle tulisi! Jo yhdestäkin palkinnosta veroina kerätyistä rahosta kustannettaisiin vuodeksi yli 150 sosiaalipummin elatus. Ja noita saamattomia, selkärangattomia työttömiä tai opiskelevia olmejahan tässä kaupungissa riittää. Mikä hauskinta, tällä kertaa näitä rahoja ei edes tarvitsisi kiskoa rehellisiltä suomalaisilta veroja maksavilta miehiltä, vaan ne luovuttaisi meille Norjan valtio. Suomen kannattaisi siis painokkaasti ajaa Nobelin rauhanpalkinnon myöntämistä tälle eräälle taholle, jota en nyt tässä tietenkään luontaisesti äärimmäisen vaatimattomana ihmisenä ryhdy itse nimeämään.

Ehdokkaita Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi voivat Suomessa ehdottaa mm. Suomen hallitus, Korkein oikeus, yliopistojen rehtorit, tietyt professorit, Nobelin rauhanpalkinnon jo saaneiden järjestöjen johtokuntien jäsenet (Suomessa kai lähinnä SPR), ja Nobel-instituutin neuvonantajina työskennelleet henkilöt. Ehdottajia siis Suomesta ainakin pitäisi löytyä. Ovathan useat tällaiset tahot jo julkisuudessa usein esittäneet asioita, jotka on jo vuosia aiemmin esitetty Oikeissa Mielipiteissä, luonnollisesti tietenkin aina lähdettään mainitsematta ja kunnian itselleen keräten.

Nyt Suomen päättäjien ja Nobel-ehdokkaita nimittämään oikeutettujen tahojen olisi aika katsoa itseään kantapään kautta peiliin. Ovatko tähän asti nimitetyt ehdokkaat olleet millään tavalla kelvollisia? Eikö olisi jo aika ehdottaa sellaisiakin henkilöitä, joilla on realistiset mahdollisuudet todella edes saada palkinto. Esimerkiksi siis joku huippuälykäs vaikuttaja, jonka web-sivuja ovat lukeneet miljardit ihmiset ympäri maailmaa ja jonka tieteellisesti oikeaksi todistetut rauhan ja hyvinvointiin tähtäävät mielipiteet on kaikissa väittelyissä aina poikkeuksetta osoittautuneet oikeiksi. Rauhanpalkinnon ohella tietysti voidaan nimittää hänet myös kirjallisuuden ja taloustieteen Nobel-ehdokkaaksi - tällä kertaa meillä olisikin siis ehdokas, jolla on realistiset mahdollisuudet saavuttaa jopa ainutlaatuinen kolminkertainen Nobel-palkinto!


(Mr. Niilo Paasivirta)