Omalla nimellään kirjoittajat pois Internetistä!

27.11.2000

Viime aikoina Internetissä ja sanomalehtien yleisönosastolla on alkanut yhä suuremmassa määrin esiintyä kirjoittajia, jotka katsovat oikeudekseen herjata ja nimitellä muita ihmisiä mielin määrin, sekä esittää täysin valheellisia väitteitä ilman perusteluja.

Olen havainnut, että kaikkein eniten häiriötä nykyään aiheuttavat ne kirjoittajat, jotka sepittävät vuodatuksensa siten, että he laittavat alle oman nimensä. Tämä oman nimen korostaminen antaa sitten heille automaattisesti oikean totuuden ja vallan herjata ketä tahansa muuta ihan niin törkeästi kuin vain heitä huvittaa.

Jos nyt esimerkiksi joku laittaa, lukemattomista aiemmista kokemuksista viisastuneena nimimerkkiä käyttäen, näille totuudentorville jotain vastaväitteitä, he leimaavat välittömästi vastaväitteet törkeäksi panetteluksi, valheeksi ja häiriköinniksi, koska kirjoittaja ei halunnut julkistaa omaa nimeään näiden tunkion kukkojen riepoteltavaksi.

Koskaan näiden omalla nimellään "rohkeasti" kirjoittavien ei tarvitse perustella mitään, etenkään sellaisia tosiasioita, jotka joku on kirjoittanut nimimerkillä. Oma nimihän jo takasi automaattisesti ylivallan kaikissa asioissa ja ehdottoman totuuden "rohkealle" omalla nimellään kirjoittajalle, jolla on oikeus polkea mutaan kaikki muut aina ja iankaikkisesti.

Jokainen ajatteleva ihminenhän huomaa jo selvällä maalaisjärjelläkin, että rohkeutta ja kirjoitustaitoa vaatii nimenomaan juuri se, kun kirjoitetaan nimimerkillä. Tällöin asia täytyy esittää selkeästi ja ennen kaikkea hyvin perustellen, koska henkilö ei voi vetää keskusteluun mukaan jotain "oppiarvoa" - joilla sivumennen sanoen ei juuri koskaan ole yhtään mitään tekemistä julkisessa keskustelussa meneillään olevan asian kanssa.

Julkisille ilmoitustauluille kuten nyysseihin kirjoittaminen pitäisikin muuttaa kokonaan nimimerkeillä tehtäväksi, jotta "rohkeasti omaa nimeään käyttävät" eivät voisi luulotellulla "auktoriteetilla" esiintyä kaikkitietävinä yksinvaltiaina, kuten tällä hetkellä. Naurettavaa muuten on se, kun eräätkin näistä ilmoitustaulun "valtiaista" ottavat suorastaan elämäntehtäväkseen nimimerkeillä kirjoittavien "kiinnisaamisen". Heidän mielestäänhän nimimerkillä kirjoittaminen on rikos, josta henkilö täytyy saada kiinni ja tuomita rangaistukseen.

Jokainen voi kuitenkin tehdä omat johtopäätökset siitä, kuinka nämä "rohkeasti" omalla nimellään kirjoittavat lähtevät ajojahtiin heti, jos joku rohkenee epäillä heidän totuuttaan nimimerkin takaa kirjoittaen. Näissä tapauksissa nämä "auktoriteetit" nimittäin heti jättävät asiallisen kirjoittamisen ja siirtyvät metsästämään nimimerkillä kirjoittanutta henkilökohtaisesti, käynnistäen laajamittaisen parjauskampanjan ja ajojahdin. Onkohan näissä tapauksissa taustalla se, että joku kirjoittaa nimimerkillä, vaiko näiden omalla nimellään kirjoittavien heikko itsetunto, joka ei milloinkaan kestä pienintäkään tappiota vähimmässäkään asiassa, silloinkaan kuin ko. "auktoriteetti" on ollut päivänselvästi väärässä.


(Mr. Niilo Paasivirta)