Nettimikro tulee!

14.6.1999

Vihdoinkin pääsemme lopullisesti eroon Linux-saastasta! Kaikki tietotekniikan todelliset ammattilaisethan jo ovat selkeästi aavistaneet tulevaisuuden kotitalouksien tietokoneiden osalta. Nimittäin se tulevaisuus on kiistatta nettimikron ylivertainen suosio.

Onhan selvää, että kun nopea, kaupallinen Microsoft Network tekee nykyisen yliopistohörhöjen ja muiden huuhaa-ihmisten ylläpitämän Internetin nopeuden suorastaan naurunalaiseksi, tulevat Microsoftin erinomaisia järjestelmiä käyttävät, halvat ja erityisen luotettavat nettimikrot lyömään kaikki muut kotitietokoneet syvimpään maanrakoon!

Nettimikrot voidaan tehdä tavattoman halvalla, ja niinpä asiakkaan maksettavaksi jää vain lähinnä Microsoftin käyttöjärjestelmän ja ohjelmapaketin lisenssi sekä kuukausimaksu. Ja koska ohjelmat ladataan aina verkosta, ne ovat aina varmasti turvallisia ja kaikkein uusimpia versioita! Viruksilla ei ole mitään mahdollisuuksia saastuttaa nettimikroa, sillä kaikki käyttäjien tallenteethan ovat Microsoftin palvelimella, jota ylläpitävät kaikkein parhaat alan asiantuntijat.

Luonnollisesti Microsoftin kaikki tutut, erinomaiset Office-ohjelmat ovat nettimikrojen avustuksella aina kaikilla kotona käytössä. Näin sähköposti ja muut asiat hoituvat vihdoinkin kaikkia teollisuusstandardeja noudattaen! Enää emme tarvitse propelihattujen ihmeellisiä virityksiä, vaan tekstin voimme välittää Word-dokumentteina, kuvat Windows-bittikarttoina, esitykset PowerPoint-muodossa, tietokannat Accessilla ja niin edelleen. Onhan jo nyt selvää, että nimenomaan nämä teollisuusstandardin mukaiset tiedostomuodot tulevat korvaamaan kaikki vanhentuneet epästandardit Linux-uskovaisten ja muiden hörhöjen viritelmät.

Ajatelkaamme lapsiamme. Eikö olekin hienoa, että lapsemme voivat tulevaisuudessa olla yhteydessä keneen tahansa ympäri koko maailmaa? Kenties Microsoftin avustuksella maailmastamme tulee viimeinkin yksi suuri yhteisö! Ja tätä pyrkimystä Linux-uskovaiset ja muut saastaiset iljetykset vastustavat. Liekö Linux-hörhöillä yhteyksiä kommunistien salaliittoon?


(Niilo Paasivirta)