Neste Rally Finland on siirettävä oikeaan paikkaan!

7.8.2004

Jokainen isänmaallinen suomalainen on hirvittävästi kauhistuneena seurannut maamme ylivoimaisesti kaikkein tärkeimmän kansainvälisen suur-urheilutapahtuman eli Neste Rally Finlandin suomettumista kauas sisämaahan, ummikkosuomalaiselle syrjäseudulle, jolla ei millään järkevällä perusteella voi olla mitään edellytyksiä maallemme näin tärkeän ja merkittävän tapahtuman järjestämiseen.

Sanomattakin on selvää, minne koko maailmassa kiihkeän intensiivisesti seurattu suurtapahtuma on maassamme sijoitettava, eikä sitä tarvitse kenellekään edes mainita! Eli Neste Rally Finland on sijoitettava pääkaupunkiseudulle. Vain Helsingissä on edellytykset todella suurten kansainvälisten tapahtumien järjestämiseen.

Ei ole mitään järkeä rahdata tuhansia ulkomaalaisia kauas korpeen, tuntikausien matkan päähän, kun pääkaupunkiseudulla on ylivertaisesti parhaat liikenneyhteydet ja tiet. Pääkaupunkiseudulle tulevat ulkomaalaiset pääsevät heti välittömästi suoraan tapahtumien keskipisteeseen, eikä heidän tarvitse nousta vielä uudestaan lentokoneeseen - tai, vielä pahempaa, junaan tai autoon - ja matkustaa kauas erämaahan.

Pääkaupunkiseudulla myös maksavia katsojia on kaikkein eniten. Jo tämän tosiseikan pitäisi olla Neste Rallyn järjestäjille täysin selkeä, mutta vuodesta toiseen he kuitenkin jääräpäisesti rahtaavat rallin ties minne Väli-Suomeen. Ehkäpä, kun rallin nykyiset puuhamiehet kuolevat vanhuuteen, saamme jotain tolkkua tähänkin asiaan.

Mitä ralliin tulee, niin onhan selvää, että juuri pääkaupunkiseudulla on kaikista eniten teitä, joilla voidaan järjestää erinomaisen monipuolisia erikoiskokeita. Esimerkiksi Espoossa on loputtomat määrät pieniä teitä, sorateitäkin, jotka suorastaan viettelevät ajamaan rallia, kuten voimme usein alueen liikenteessäkin havaita.

Kymmenet tuhannet maksavat katsojat pääsevät äärimmäisen kätevän näppärästi seuraamaan rallia mihin tahansa nopeasti ja helposti pääkaupunkiseudun loistavan paikallisliikenteen ja erinomaisien tieyhteyksien ansiosta. Kun vertaamme tilannetta nykyiseen mielipuoliseen liikennekaaokseen, joka vähänkin useammasta autosta heti tänne Väli-Suomen harvoille mutta huonoille teille syntyy, on jokaiselle ilman muuta selvää, että asia olisi nimenomaan pääkaupunkiseudulla täysin päinvastainen.

Onko rallin järjestäjillä päässä minkäänlaista aivosoluakaan jäljellä? Onhan jo jokaiselle nyt todistettu, että ralli tuottaisi selvää rahaa huikean paljon enemmän juuri pääkaupunkiseudulla! Eikä tarvitsisi oheistuotteiden myyjiä ja erilaisia tarjoiluyrityksiäkään enää raahata hirmuisella vaivalla sieltä pääkaupunkiseudulta Väli-Suomeen, vaan välimatkat olisivat heillekin lyhyet.

Tässä yhteydessä on syytä huomauttaa myös siitä päivänselvästä faktasta, että pääkaupunkiseudulla on enemmistö suomenruotsalaisia, joten siellä on myös kaikkein eniten sivistystä, joten vain pääkaupunkiseutu voi palvella ulkomaalaisia vieraita kunnolla. Muistammehan, että suomalaisille nimenomaan ruotsin kieli on aina ollut ainoa looginen portti kansainvälisyyteen, joten on ilman muuta selvää, että nimenomaan suomenruotsalaisia tarvitaan ehdottomasti avuksi.

Jospa FIA ja muut järjestöt puuttuvat pian ja suorastaan määräävät rallin siirrettäväksi kiireellisesti pääkaupunkiseudulle. Nyt olisi jo heti alettava toimia, jotta saamme vuoden 2005 rallin järjestettyä paikkaan, jonne se jokaisen järkevän ihmisen mielestä kuuluu!


(Mr. Niilo Paasivirta)