Nauraminen on syntiä!

28.7.2005

Viime aikoina ihmisten mielenkiinto on muiden syntien ohella kohdistunut yhä enemmän siihen, että aina pitäisi olla hauskaa ja pitäisi saada jatkuvasti nauraa. Niinpä viihdeteollisuus suoltaa erilaisia "huumorielokuvia" ja muita julkaisuja alati kiihtyvällä vauhdilla. Internetissä on loputon määrä toinen toistaan "hauskempia" sivustoja. Jokainen kunnon kansalainen on kuitenkin jo huomannut, että tämä naurutuotanto perustuu lähes poikkeuksetta johonkin syntiin.

Erittäin harvassa ovat ne vitsit, jotka eivät liity suoraan pahoihin asioihin kuten väkivaltaan, haureuteen ja himoon, ahneuteen, juoppouteen, sairauteen, mielisairauteen, petoksiin, alatyylisiin ja alapään ilmaisuihin, kateuteen jne. Katsokaapa vaikka vitsikirjoja ja vitsikokoelmia, ja yrittäkääpä löytää vitsi, jossa ei käsitellä mitään syntiä.

Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, mistä oikea ilo ja nauru tulee, eikä sitä tässä tarvitse sen enempää käsitellä. Oikea ilo ja nauruhan kumpuavat ainoastaan Pyhästä hengestä. Kaikki muu nauru on syntiä. Sen huomaamme luonnostaan, kun joku alkaa räkäisesti nauraa röhöttää ihmisjoukossa. Sellainen antaa räkättäjästä aina inhoittavan vastenmielisen vaikutelman. Suomalainen perusluonne on onneksi jo muinaisista ajoista asti perustunut tiukasti kristinuskoon, ja täällä tyhjän naurajia on aina katsottu halveksuvasti.

Naurunräkätys yleisellä paikalla tulisi tulkita julkisrauhan rikkomiseksi. Eihän kermakakkujakaan saa heitellä julkisella paikalla, miksi siis häiritsevää naurua tulisi sietää? Kun kaupunkiemme järjestyssäännöt korvattiin uudella lailla, miksei naureskelua yleisellä paikalla saman tien kielletty? Päättäjämme, nuo läskipäiset olmit, eivät taaskaan tehneet yhtään mitään hyödyllistä.

Television ns. "huumoriohjelmat" tulisi vähintäänkin varustaa k-15 -merkinnällä ja siirtää pikkutunneille. Muuten lapsemmekin oppivat tyhjän naurajiksi. Sanomattakin on muuten selvää, että nämä ns. "huumoriohjelmat" eivät normaalia kristittyä ihmistä milloinkaan naurata. Kouluissa äänekäs naureskelu olisi ehdottomasti oltava kielletty! Ottakaamme mallia vaikka vanhojen sivistysmaiden kouluista. Niissä oppilaat ovat aina hiirenhiljaa, jos ei erikseen käsketä puhumaan. Sääntöjen rikkomisesta saa keppiä pakaroille. Tällainen järjestys oli joskus vanhoina hyvinä aikoina meilläkin.

Tässä yhteydessä meidän tulee jälleen lukea erästä kirjaa, joka on sivumennen sanoen maailman yleisin ja luetuin kirja. Sieltä emme naurunrähäkkää juuri löydä. Pari kuuluisaa naurua (Abraham ja Saara) olivat nekin syntisiä, epäuskon naurahduksia. Vääräuskoiset nauravat ja pilkkaavat tosiuskovaisia. Jeesukselle nauretaan. Ja: "On parempi murehtia kuin nauraa, sillä sydämelle on hyväksi, että kasvot ovat murheelliset. Viisaan sydän on surutalossa, tyhmän sydän huvipaikoissa.", "Orjantappuroiden rätinää padan alla on tyhmän nauru. Turhuutta sekin." Jopa valtionkirkkokin siis on sitä mieltä, että nauraminen on turhuutta, tyhmyyttä ja syntiä.

Ns. nauruterapia ja nauruherätys ovat alun perin kotoisin Intiasta. Näin ollen kaikenlaiset ryhmänaurutapahtumat perustuvat siis hindulaisuuteen eli ovat antikristillisiä. Esimerkiksi ns. Toronton siunaus -liike on näin ollen kaikkea muuta kuin kristinuskoa. Internetin saastaisissa syövereissä on myös paljon kaikenlaisia profetia-, ennustus-, herätys-, kreationismi-totuus- yms. sivuja, joissa pyritään tekemään oikeat kristityt naurettaviksi.

Naureskelemalla pyritään myös vahvistamaan erilaisia ennakkoluuloja. Alakulttuureilla kuten esimerkiksi gooteilla, vapaa-ajattelijoilla tai kettutytöillä on oma ns. klikkihuumorinsa, jota kukaan ulkopuolinen ei voi ymmärtää. Sellainen huumori on toki vain yksi osa aivopesu-ohjelmaa, jolla pyritään pitämään alakulttuurin jäsenet tiukasti ylhäältäpäin annetussa ajatusmallissa, ja pitämään omaa kulttia ainoana oikeana.

Jossain vaiheessa onneksi kansalaisten mittakin alkaa täyttyä. Sen huomaamme siitä, että vihdoinkin törkeät, kansanryhmää vastaan kiihoittavat vitsit ovat alkaneet johtaa poliisitutkintaan. Sellainen toiminta sai jatkua vuosikausia ilman minkäänlaisia toimenpiteitä! Tämä rikostutkinta avaa nyt mahdollisuuden alkaa vihdoinkin raivata saastaa Internetistä. Päättäjien pitäisi nyt tiukalla otteella tarttua tilaisuuteen ja säätää ripeästi lakeja, joilla Internetiä voidaan puhdistaa epätoivotuista aineksista. (Huomatkaa muuten tähän loppuun tullut hauska vitsi: mainitsin päättäjämme, sekä tiukan otteen, tilaisuuteen tarttumisen ja ripeyden samassa virkkeessä!)


(Mr. Niilo Paasivirta)