Oikea musiikki!

23.2.2000

Nyt on jo korkea aika ottaa kantaa kansamme musiikkimakuun. Tilanne on luisunut täysin pois käsistä! Emme kuitenkaan voi syyttää tästä pelkästään lepsuja vanhempia, vaan myös valtiotamme, kun se ei ole tukenut oikeaa kulttuuria tarpeeksi.

Kansalaistemme musiikkimaun kehitys lähtee luonnollisesti alakoulusta. Onneksi siellä sentään kunnioitetaan edes vähän perinteitä, ja ymmärretään se seikka, että oikea hengellinen musiikki eli virret ovat kaikista musiikin lajeista se suositeltavin. Toki puhtaat ja hyvät kansanlaulut, joihin sivumennen sanoen jenkka ei kuulu, sekä isänmaalliset laulut ovat hyviä.

Mutta sitä en voi ymmärtää, että lapsillemme opetetaan omituista neekerimusiikkia jo ala-asteella! Miksi ihmeessä käyttää pakanauskontojen myötä levinnyttä musiikkia? Suomi on kristitty maa, joka on aina kuulunut merkittävänä osana eurooppalaiseen kulttuuriin. Siksi Afrikasta peräisin oleva rytmimusiikki ei kuulu tähän maahan.

Tuon turmiollisen musiikin piiriin kuuluu ns. jazz, be-pob ja muut neekerimusiikit, sekä tietysti kaikkein vastenmielisimpänä saatanaa palvomaan tehty ns. hevimusiikki. Että kaikki tuon alan mukana pyörivät naikkoset pukeutuvat irstaisiin nahka-asusteisiin, on selvä osoitus tuon musiikin karmaisevasta rappeuttavasta vaikutuksesta.

Klassisen musiikin osalta voimme kuunnella huoletta kaikkea eurooppalaista musiikkia keskiajalta aina 1900-luvun alkupuolelle saakka, kunhan muistamme välttää eräät teokset, kuten paholaisen ylistykseksi sävelletty Tartinin "Paholaistrillisonaatti" sekä eräät Mozartin riettauksia, irstailua ja aviorikoksia tihkuvat oopperat.

Mutta, kaikkien hyvän musiikin ystävien suruksi, Sibelius taisi olla viimeinen oikea klassisen musiikin säveltäjä. Kunnon kristitty ei kerta kaikkiaan voi ymmärtää ns. "modernia klassista". Mitä järkeä voi olla siinä, että kasataan täysi sinfoniaorkesteri, ja sitten soittimilla päästellään käsittämättömiä ääniä ilman minkäänlaista melodiaa!

Mitä tulee tanssimusiikkiin, se on tuomittavaa. Koko musiikin laji on suunniteltu sitä varten, että ihmiset menevät kapakkaan, humaltuvat, tanssivat irstaita ketkutuksia vartaloitaan yhteen hinkaten, tavoitteena päästä harjoittamaan avioliiton ulkopuolista seksiä!

Valveutuneenkaan kansalaisen ei ole syytä kuunnella vääränlaista musiikkia, sillä se viekoittelee helposti syntiin. Onneksi ahkerasti Raamattua ja Oikeita Mielipiteitä seuraavalla kansalaisella on selkeä, viitoitettu tie, jota seurata tässäkin asiassa.


(Niilo Paasivirta)