Windows Vista™ on maailman uusi käyttöjärjestelmä!

28.7.2005 (Päivitetty 5.10.2006)

Päivitys 5.10.2006: Olin oikeassa! Nyt Microsoft julkaisi tiedon, että Vistassa on täysin murtamaton Software Protection Platform -tekniikka, joka rajoittaa Vistan laittomien eli aktivoimattomien kopioiden käytön demotasolle, jossa esimerkiksi Internettiä saa selata vain tunnin päivässä. Näin ollen piraatit, jotka laittomasti varastavat eli kopioivat esimerkiksi kaveriltaan luvattoman Vistan, pettyvät pahasti. Koska Software Protection Platform -tekniikka on aivan uusi ja sitä ei pysty millään murtamaan, tämä loistava uudistus johtaa vääjäämättä siihen, että jatkossa kaikki Microsoftin käyttöjärjestelmät ovat laillisia kopioita ja Microsoft saa vihdoinkin edes pikkuriikkisen murto-osan takaisin siltä varastetuista miljardeista dollareista.

Oikeastaan EU:n pitäisi maksaa tähän asti EU:ssakin käytössä olleista laittomista käyttöjärjestelmistä suuret korvaukset Microsoftille. Lasketaanpa, että EU:ssa olisi noin 200 miljoonaa tietokonetta (en löytänyt kovin tarkkoja arvioita). Niistähän noin 99,99999 %:ssa on Microsoftin käyttöjärjestelmä. Voimme kuitenkin olla erinomaisen varovaisia ja arvioida, että "vain" 199 miljoonassa on Microsoftin käyttöjärjestelmä. Näistä jopa puolet saattaa olla laittomia kopioita. Kun laskemme 150 euroa korvausta jokaisesta laittomasta kopiosta, EU on siis Microsoftille velkaa noin 30 miljardia euroa. Jokaisen eurooppalaisen maksettavaksi jää siis noin 65 euroa. Olisi kiireesti säädettävä EU:n perustuslaki, että jokainen EU-kansalainen maksaisi nyt heti välittömästi Microsoftille 65 euroa korvauksia.


Nyt se tulee! Nimittäin nyt Microsoftilta tulee uusi käyttöjärjestelmä, joka vihdoinkin korvaa kaikki aiemmat käyttöjärjestelmät lopullisesti. Nyt ei ole enää mitään pelkoa, sillä Windows Vista™ on kerta kaikkiaan joka ikisessä suhteessa niin täysin ylivertainen kaikkiin aiempiin käyttöjärjestelmiin nähden, että se jyrää lopullisesti hakkerien purkkavirityksien eli 60-luvun teknologioihin pohjautuvien Leluxien ja muiden harrastelijoiden viritelmien yli.

Kun vertaa Windows Vistaa™ aiempiin käyttöjärjestelmiin, alkaa jo suorastaan naurattaa, kun kaikki vanhat käyttöjärjestelmät ovat kuin läjä haisevaa ripuliulostetta, kun niitä vertaa Windows Vistaan™. Ne vanhat bugikasat, reikäisemmät kuin tahkojuusto, surkean onnettomat hädin tuskin pystyssä pysyvät käyttöjärjestelmät poistetaan aivan välittömästi, kun Windows Vista™ tulee. Windows Vista™ on aivan täysin uudenlainen käyttöjärjestelmä, joka on kerta kaikkiaan niin hyvä, että sitkeimmätkin inttäjät epätoivoisina luopuvat jo kokonaan edes yrittämästä väittää yhtään mitään vastaan.

Windows Vista™ esimerkiksi estää kokonaan kaikki laitteistoviat ennen kuin niitä edes tapahtuu. Ja vaikka tapahtuisikin, Windows Vista™ palautuu kaikista mahdollisista virhetilanteista kuitenkin täysin automaattisesti. Tällaista ei amatööri-harrastelijahakkerien purkkavirityksissä ole koskaan edes voinut kuvitella.

Windows Vista™ on maailman ylivoimaisesti turvallisin käyttöjärjestelmä. Se avustaa automaattisesti eri järjestöjä ja organisaatioita jotta nämä voivat saavuttaa tavoitteensa. Microsoft Vistan™ turvallisuusominaisuudet suojaavat täydellisesti kaikkein uusimpiakin uhkia, kuten matoja, viruksia ja vakoiluohjelmistoja vastaan. Jos joku hyökkääjä jollain käsittämättömällä tavalla muka pystyisikin tunkeutumaan Windows Vistaa™-käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen, Windows Vista™ ryhtyy heti automaattisesti rajoittamaan vahinkoja. Tällaista nerokasta ominaisuutta ei Lelux-purkkaviritelmiä nyplääville finninaamaisille nörteille ole edes tullut mieleen!

Windows Vistan™ asennuksessa on niin mullistava, loistava uudistus, että se on lähes ylimaallista. Windows Vista™ asennetaan täysin kuvapohjaisesti! Graafinen asennuskäyttöliittymä on jotakin aivan uutta koko maailmassa, sitä ei kukaan ollut koskaan ajatellut ennen Windows Vistaa™, joka on tässäkin suhteessa selkeästi maailman paras käyttöjärjestelmä. Kannattaisi nörtti-assy-hippien jättää käyttöjärjestelmien kehitys ammattilaisille, koska Windows Vistahan™ tekee nyt heidät aivan naurettaviksi.

Mutta ei tässäkään vielä kaikki: Windows Vista™ on joka suhteessa paljon nopeampi kuin mikään muu käyttöjärjestelmä. Käynnistysnopeuskin on hiottu täydelliseen huippuunsa. Valmiustilakin on täysin uusi - jollaista sivumennen sanoen Open Source -fanaatikot eivät ole lainkaan saaneet aikaiseksi mihinkään Lelux-räpellykseensä. Puolueettomat testitkin jo osoittavat, että Windows Vista™ on aivan ylivertainen nopeudessa.

Windows Vistan™ työpöydän hallinta on nyt yksinkertaistettu ja keskitetty. Kuten tunnettua, lelux-nörtithän ovat epätoivoisena yrittäneet aina kopioida Windowsin työpöytää, mutta sehän ei nytkään tule millään tavalla onnistumaan, koska Windows Vistan™ työpöytä on täysin ylivertainen, useiden kymmenien vuosien vaivoja säästämättömän kehitystyön tulos. Keskitetty työpöydänhallinta myös laskee TCO:n¹ niin naurettavan alas, että yritysmaailmassa ei tahdo enää oikein edes tietää, mihin ne kaikki säästyneet rahat edes voisi laittaa!

Meitä ohjelmointia hallitsevia tietysti ilahduttaa se fakta, että WinFX:n, Avaloniin, Indigoon, ja Aeroon perustuvat Microsoftin sovelluskehittimet korvaavat kaikki maailman sovelluskehittimet aivan täysin kokonaan. Olisihan nyt jo ihan naurettavaa pelleilyä käyttää yhtään mitään muuta, koska nämä mallit, joilla tehdään sovelluksia Windows Vistaan™, ovat täysin ylivertaisia. Microsoftin uudet käyttöliittymä-, verkkopalvelu- ja ohjelmointimallit lyövät kevyesti laudalta kaikki muut. Epäsosiaaliset, hienhajuiset öisin leluxin ääressä nyhjäävät nörtit voivat vain itkeä, kun Microsoft Vista™ on niin paljon parempi tässäkin asiassa.

Nyt päättäjien ja työnantajatahon kannattaa tarkasti seurata, kuka sanoo yhdenkin poikkipuolisen sanan sitä tosiasiaksi todistettua seikkaa vastaan, että Windows Vista™ on paras ja ylivoimainen ja ainoa nykymaailmassa järkevä käyttöjärjestelmä, joka lopultakin korvaa ihan jokaisen muun käyttöjärjestelmän. Semmoiset höpöttäjät ovat kokonaan pudonneet kehityksen kelkasta, jotka ovat toista mieltä, ja heitä ei pidä ottaa töihin ja heidät pitää heti saneerata, koska totuus on kyllä se, että vain Windows Vista™ tulee olemaan käytössä aivan kaikkialla.

Windows Vista™ on Microsoftin rekisteröity tavaramerkki.
¹TCO = Total Cost of Ownership, käyttöjärjestelmän kokonaiskustannukset, jotka muuten ovat Microsoftin käyttöjärjestelmillä maailman ylivoimaisesti alhaisimmat kaikkien maailman tutkimusten mukaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)