Miksi maailman parasta musiikkia ei soiteta?!

23.2.2002

Arvaattekos, mitä yhteistä on seuraavilla musiikkihistorian merkkiteoksilla? Rednex: Wish you were here, Tre Kronor: Den glider in, Scatman John: Scatman, Pandora: Tell the World, Movetron: Romeo ja Julia, Rednex: Cotton Eye Joe ja Pandora: Don't you know.

Kyllä - ne ovat kaikki maailmanhistorian ylivoimaisesti parhaiden koskaan tai ikinä levytetyiden musiikkikappaleiden kunniakkaassa joukossa! Sijoilla 6, 13, 17, 34, 36, 71 ja 77. Nämä loistavat biisit ylittävät kirkkaasti kaikenlaiset söhrääjät kuten Sibeliuksen, jonka Finlandia on romahtanut sijalle 91. Silti Sibeliuskin ylittää esimerkiksi Mozartin tai Beethovenin, jotka eivät yllä 500 parhaan listalle ollenkaan - näiden parhaiden kappaleiden säveltäjät ovat siis kiistatta lähes uskomattoman paljon parempia kuin nuo muinaiset vinguttelija-pimputtelijat.

Näin valitsi Suomen kansa vuonna 1995, ja sanomattakin on selvää, että Suomen kansa ei ikinä erehdy! Jos tehtäisiin TV-shopin "maailman parhaat 100 biisiä" -kokoelma, näiden siis pitäisi ehdottomasti olla sillä. On siellä sitten vielä lisäksi ties kuinka monta muuta erinomaista hittikappaletta: Bon Jovia neljännestä sijasta alkaen, Offspringiä sijalla 10, Cranberries sijalla 27, Whitney Houstonin "I will always love you" sijalla 47, ja niin edelleen.

Miksi Suomen radioasemat kuitenkin täydellisesti jättävät kansan mielipiteen huomiotta? Kyllähän ainakin top tenin pitäisi soida melkein radiossa melkein joka päivä - ovathan ne siis 10 kaikkien aikojen parhainta musiikkikappaletta koko maailmassa, mitä on ikinä tehty! Ja top 100:kin pitäisi soitella vähintään kerran kuukaudessa läpi joka ikisellä Suomen radioasemalla.

Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, miksi näitä hyviä kappaleita ei soiteta, vaan sen sijaan otetaan aina uusin irstaasti videolla ketkutteleva Sabrina (tai mikä Safiiri tämä viimeisinkin nyt on), jota työnnetään eetteriin yötä päivää. Syynä on tietysti se, että kateelliset muusikot vaikuttavat levy-yhtiöihin, niin että näitä todistetusti maailman parhaita kappaleita ei soiteta juuri koskaan.

Nyt jokaisen rehellisen suomalaisen velvollisuus on boikotoida kaikkia maamme radioasemia, kunnes maailman paras musiikki jälleen nostetaan siihen ylevään arvostukseen, jossa sen paikka kiistatta on. Suomen kansa on valinnut tasavallan musiikin, ja kansan tahtoa on noudatettava! Muuten seurauksena on verinen kapina ja vallankumous.


(Mr. Niilo Paasivirta)