Microsoft on paras!

Kuinka täällä USKALLETAAN arvostella Microsoftin erinomaisia käyttöjärjestelmiä? Oletteko unohtaneet että jopa MS-DOS on aina ollut tietokonemaailman ehdotonta huippua? Jo ilmestyessään Bill Gatesin ohjelmoima erinomainen MS-DOS käyttöjärjestelmä oli mullistava uutuus. Ensimmäistä kertaa tietokonetta pystyi käyttämään ihan tavallinen peruskäyttäjä, eikä siihen tarvinnut insinöörejä. PC-koneet olivat jo alusta alkaen erittäin helppoja kasata ja ottaa käyttöön. Sen kun vain laittoi piuhat kiinni, virrat päälle ja MS-DOS -levykkeen koneeseen, ja kone toimi heti erinomaisesti. MS-DOS:in erinomaisiin ominaisuuksiin kuuluu edelleenkin:

Myöskin ohjelmoijalle MS-DOS on ollut mitä kätevin ympäristö. Helpot 64 kilotavun segmentit tekevät koodista erittäin nopeaa, kun konekieliset silmukat tms. voidaan toteuttaa pikakäskyillä. MS-DOS -käyttöjärjestelmälle on saatavissa lukemattomia erinomaisia kääntäjiä.

Viimeisintä uutta koko tietokonemaailmassa ovat HIMEM- yms. järjestelmät, joilla saadaan lähes koko perusmuisti käyttöön, ja siten voidaan ajaa kaikkein vaativimpiakin sovelluksia. MS-DOS:in uusinta uutta on myös moniajo.

Ei ihme, että MS-DOS oli heti ilmestyessään maailman paras käyttöjärjestelmä, sillä Bill Gates on eräs maailman parhaista huippuohjelmoijista ja keksijöistä. Hänen käsialaansahan ovat mm. Pascal- ja BASIC-ohjelmointikielet, hän keksi ensimmäisenä graafisen käyttöliittymän, hänen suunnittelemassaan käyttöjärjestelmässä oli ensimmäisenä moniajo, ja hän on myöskin Internetin uranuurtaja. Ilman Bill Gatesia ette voisi lukea täältä netistä tätäkään viestiä!

Vaikka MS-DOS on edelleenkin eräs kehittyneimmistä käyttöjärjestelmistä, Microsoft on tehnyt jotain vieläkin parempaa. Windows 1.0 hämmästytti koko maailmaa! Se oli ensimmäinen graafinen käyttöjärjestelmä, jossa tiedostot ja ohjelmat olivat kätevinä, selkeinä kuvina. Täydellinen moniajo oli jo alusta alkaen mukana. Ideaa ryhtyivät heti jäljittelemään muut käyttöjärjestelmät, Macintosh, X-Windows (huomatkaa kuinka pyrittiin myymään Windows-nimeä käyttäen) ja Amiga, mutta halvat jäljitelmät eivät voi voittaa Microsoftin erinomaisia ohjelmia ja kehitystyötä, joka on tehty aikaa ja vaivaa säästelemättä,

MS-DOS:ille ja Windowsille on saatavissa satoja tuhansia ammattitason sovelluksia. Microsoftin omat sovellukset, esim. Word, Excel jne. ovat edelleen maailman suosituimmat ja parhaimmat sovellukset ja standardi.

Ja vuonna 1995 tuli sitten maailman ensimmäinen 32-bittinen graafinen moniajo-käyttöjärjestelmä, Windows 95. Maailman kiistattomasti paras käyttöjärjestelmä tällä hetkellä. Microsoft on myös ollut maailman kärjessä Internetin kehittämisessä - esim. Microsoft Network, maailman nopein ja paras palveluntarjoaja, ja Microsoft Internet Explorer, WWW- selaimien kiistaton ykkönen.

Microsoft on, luovuttamalla täydelliset dokumentaatiot kaikista erinomaisista käyttöjärjestelmistään, aina edistänyt software-markkinoilla vapaata kilpailua. Usein Microsoft on myös auttanut pieniä, innovatiivisia software-yrityksiä ostamalla niiden ideat ja käyttmällä niitä erinomaisissa ammattisovelluksissaan (esim. Microsoft Word).

Vanhanaikaiset, lähinnä hakkerien harrastamat UNIX-järjestelmät voidaan vihdoinkin poistaa käytöstä, sillä Microsoft on saanut valmiiksi täydellisen, graafisen moniajokäyttöjärjestelmän, Windows NT 4.0:n! Tämä uusi käyttöjärjestelmä on erityisen hyvä raskaaseen Internet-palvelinkäyttöön. Vihdoinkin saimme käyttöjärjestelmän, joka korvaa Internetin riemunkirjavat propellihattujen järjestelmät! Windows NT:n ylläpito on helppoa, sen kun hiirellä valitsee säädöt. Windows NT:ssä on täydellinen moniajo. Internetissä pääsemme eroon mm. merkistöongelmista, kun Windows NT:n standardimerkistöt tulevat käyttöön kaikkialla maailmassa. Sähköposti, WWW-surffailu, nettipelit, kaikki nämä ovat vihdoinkin mahdollisia kunnollisella pohjalla!

Ja upouusi Microsoft Windows 98 on LOISTAVA, se korvaa vanhat järjestelmät kertaheitolla. Toisin kuin propelihattujen viritykset, Windows 98 on täydellisesti teollisuusstandardien mukainen. Se on paljon nopeampi kuin mikään muu käyttöjärjestelmä. Windows 98 tuo uusia ominaisuuksia, joita missään muussa käyttöjärjestelmässä ei ole koskaan ollut, mm. automaattisen käyttöjärjestelmän päivityksen Internetin kautta!

Windows 98:aan on ylivoimaisesti kaikkein eniten ohjelmia, joille on myöskin olemassa tukea, toisin kuin anarkistien ilmaispurkkavirityksille! Windows 98 tulee yritysmaailmaan ja korvaa kaiken vanhan roskan. Myös kaikkia muita käyttöjärjestelmiä edelleen vaivaava "vuosi 2000" ongelma ei tuota mitään ongelmia Microsoftin uudelle MAHTAVALLE käyttöjärjestelmälle! Joko vihdoinkin saadaan Internetin riemunkirjavat propelihattuviritykset lopulta pois, ja teollisuusstandardin mukaiset, hyvät ohjelmat käyttöön kaikkialle. Ihmiset ovat jo kerta kaikkiaan kyllästyneitä UNIXien lukuisiin ongelmiin ja käytön hankaluuteen.

Tulevaisuudessa Windows 98:n ja Windows NT:n kaikki erinomaiset ominaisuudet tullaan epäilemättä yhdistämään uuteen käyttöjärjestelmään, joka lopultakin korvaa propelihattujen viritykset myös jokaisessa kodissa! Kuka viitsisi enää käyttää jotain epämääräisten hakkerien purkalla paikattua käyttöjärjestelmää kun saatavilla on edullinen, hyvin tuettu käyttöjärjestelmä, jonka vankkana tukena on aina tulevaisuudessakin Microsoft!


(Niilo Paasivirta)