Vain merkkikoneita on syytä käyttää!

6.9.1999

Näinä aikoina tietotekniikan maailmassa on Isänmaassammekin alkanut näkyä huolestuttava trendi. Nimittäin kaikenlaiset sekalaisista osista kasatut tietokoneet! Nythän on niin, ettei ole mitään järkevää syytä valita sekalaisia osia sieltä ja täältä. Tämä kirjoitus näyttää toteen tämän seikan täydellisen kiistattomasti.

Ensinnäkin, sekalaisten sieltä ja täältä koottujen tietokoneen osien laatu ja toimivuus muiden komponenttien kanssa on äärimmäisen epävarmaa. Ei ole mitään järjen hitustakaan ostella palaa sieltä ja toista täältä, kun merkkimikron osien yhteensopivuus on ennalta testattu ja varmistettu.

Eri osille ehkä voi saada jonkunlaisen takuun, mutta onhan selvää, että takuu ei kata sitä, kun sekalaiset roskat eivät sitten toimikaan yhdessä kuten merkkimikron osat, jotka on nimenomaan valittu yhteensopiviksi. Merkkimikroon saa täten myös täydellisen takuun ja tuotetuen, mitä epämääräiseen purkkaviritykseen on turha edes kuvitella saavansa.

Ja sitten jos ehkä sekavan osaläjän saa kasattua jonkunlaiseksi koneentapaiseksi, ongelmat vasta alkavatkin! Purkkaviritykseenhän ei ole valmiiksi asennettu yhtään mitään. Oikeat tietokoneethan tulevat valmiiksi asennettuna; Windows 98, NT tai 2000 on heti näppärästi käytettävissä, ei muuta kuin tekemään töitä ja surffailemaan!

Mutta voi sitä raukkaa, joka on sortunut yhteiskuntamme epämääräisten aineksien (esimerkiksi Linux-uskovaisten peelojen) runoiluihin, ja valinnut kummallisen, sekavan kasan osia. Siinä voi itku päästä kun yrittää saada koneen vinkuintialaiset röpöttimet pelaamaan erilaisten siansaksalaisten hilavimpaimien kanssa. Epämääräiset pikkufirmojen purkkakomponentit eivät ole aina edes suunniteltu toimimaan kunnollisten käyttöjärjestelmien (Windows) kanssa! Tämä laitevalmistajien trendi onkin erityisen huolestuttava. Microsoftin ja etenkin lainsäädäntömme olisi puututtava tuollaisiin roskiin nopeasti ja tehokkaasti.

Eräs iljettävä, vastenmielinen ilmiö on se, että akateemiset ja muut linux-peelot tyrkyttävät raivoisalla propagandalla ja käsittämättömällä anarkisti-feministi-kommunismi-uskonnolla nimenomaan Linuxia kaikkeen mahdolliseen käyttöön! Onhan selvä, ettei ilmainen Linux voi mitenkään sopia oikeaan työhön, koska kaikki varmuus, tuotetuki, takuu, ohjelmat ja asiantuntijat puuttuvat! Kaikin mokomin, nyhjätkööt peelot Linuxejaan pimeissä nurkissa kaukana kunnon ihmisistä, mutta ei ole mitään syytä tyrkyttää sellaista roskaa reaalimaailmaan!

Täten on selkeän kiistattomasti todistettu, että vain ja ainoastaan luotettava, suuri merkkimikro, jossa on Microsoftin käyttöjärjestelmä, on ainoa oikea valinta niin kotiin, toimistoon kuin vapaa-aikaankin. Microsoftin ja kunnollisten laitevalmistajien yhteistyön kirkkaat hedelmät ovat kaikkien järkevien ihmisten nautittavissa! Valitkaamme siis aina oikea merkkimikro. Keskustelu tästä aiheesta voidaan nyt vihdoinkin lopettaa Internetissäkin - reaalimaailmassahan ei enää kukaan sorru epämääräisiin purkkavirityksiin. Ongelmana ovat vain pienet "vaihtoehtoryhmät", jotka toitottavat vielä purkkaviritelmiään netissä. Puskekaamme sellaiset puskutraktorilla rajan taakse.


(Niilo Paasivirta)