Merita pankki

Toukokuu 1996

Merita pankki on tuottanut 263 miljoonaa markkaa voittoa (toukokuu 1996)! Onnea! Ehkäpä kuulemma onnistuvat jo kohta osinkojakin maksamaan osakkaille.

Ainakaan Helsingin Sanomissa tai Keskisuomalaisessa en kuitenkaan huomannut sanaakaan pankkituesta. Olisiko vahingossa unohtunut pois se, että miten Merita on suunnitellut maksavansa pankkituen takaisin? Pankkitukihan oli siis lainaa, joka piti maksaa takaisin?


Päivitys 8.4.2008

Luin juuri lehdistä, että suomalaiset pankit ovat tehneet ennätyksellisen suuret tulokset! Hienoa! Nyt vain herää kysymys, että koskakohan ne maksavat sen pankkituen takaisin? Nythän niillä olisi varaa. Myöskin kaikki ne väliaikaisesti vaikean tilanteen takia vain tilapäisesti asiakkaille laitetut erilaiset palvelumaksut voidaan nyt taas ennätystuloksen ansiosta pudottaa varmasti pois. Myös tavallisten käyttötilien korkoa voidaan nostaa.

Tokihan pankit ovat rehellisiä suomalaisia pankkeja, jotka maksavat velkansa ja palvelevat asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla ja yrittävät nimenomaan helpottaa asiakkaiden elämää. Eiväthän suomalaiset pankit varmasti ole mielipuolisen ahneita rahastuslaitoksia, joissa ajatellaan vain, miten saataisiin kiristettyä kaikkialta mahdollisimman paljon rahaa?


(Niilo Paasivirta)