Maaseudun tulevaisuus!

31.1.2000

Maassamme on selkeästi havaittavissa yhä kiihtyvällä tahdilla etenevä muuttoliike maalta kaupunkeihin. Kuvio on aina sama: peräkammarin pojat ja tytöt lähtevät peruskoulun jälkeen aina vanhempiensa luota pois, ja suvussa sukupolvien ajan olleelle maatilalle ei jatkajaa löydy. Tässä oikeassa mielipiteessä esitän nyt aluepolitiikamme oikeat tulevaisuuden suuntalinjat, joita päättäjämme epäilemättä tulevat tarkasti noudattamaan.

Tietenkin tässä asiassa on hyväkin puolensa. Me kaupunkilaiset tarvitsemme kouluttamatonta työvoimaa hoitamaan kaikki roskatyöt halvalla. Valitettavasti maalta muuttaneista suurin osa on kuitenkin niin surkeaa porukkaa, että työttömäksihän ne jäävät, ja kuluttavat vain kalliisti veromarkoillamme maksettua sosiaaliturvaa - kumoten sen kurkuistaan alas alkoholina.

Lisäksi nuo navetanhajuiset peräkammarin pojat ja tytöt vievät kalliita koulutuspaikkoja kaupunkilaisilta nuorilta. Onhan selvää, ettei kuka tahansa maajussi voi selvitä ammattikorkeakoulussa - ja korkeakouluja ynnä yliopistoja on tässä yhteydessä turha edes mainita! Ja nuo epäonnistuvat opiskelijat jäävät yleensä työttömiksi, moniongelmaisiksi painolastiksi sosiaalihuollollemme. Alkoholismi, huumeet, väkivaltaisuus, matala älykkyystaso, luonnehäiriöt, moottoripyöräharrastus, tarkkailuluokat, rikollisuus, prostituutio, vegetarismi, saamattomuus, laiskuus - siinä noiden ihmisten ongelmakenttää.

Tähän ongelmaan ei ole tietenkään olemassa mitään yhtä, oikeaa ratkaisua, jolla koko ongelma ratkaistaan kädenkäänteessä! Ratkaisu onkin siis säätää lakeja, jotka rajoittavat maalaisten muuttamista. Tämä koituu pitkässä juoksussa vain maalaisten omaksi hyväksi, joten asiassa ei ole edes mitään uuden perustuslaimme vastaista!

Eli muutto-oikeus asukasluvultaan vähäisestä kunnasta kaupunkiin tahi kuntaan, jossa on suuri väkiluku jo ennestään, tulisi erikseen anoa sisäministeriöstä. Muuttolupa on syytä myöntää vain, mikäli muuttajalla on työpaikka kaupungissa jo valmiina odottamassa. Muutoin lupa heltiää vain, jos kyseessä on opiskelupaikan hankkinut nuori, jolla on esittää lisänäyttöä siitä, että hän tulee opiskelut suorittamaan. Näytöksi kelpaavat älykkyys-, huume- ja aidstestien tulokset, sekä hyvillä arvosanoilla suoritettu varusmiespalvelus, pakollisina vaatimuksina aliupseerikoulu tahi reservinupseerikoulu.

Kaupungit on luokiteltava niin, että parhailla kaupungeilla on suurin ns. muuttolupaindeksi. Esimerkiksi Jyväskylään tai Helsinkiin muuttaminen sallittaisiin vain kaikkein tiukimmat vaatimukset täyttävälle, mutta esim. Kouvolaan pääsisi jo vähemmilläkin ansioilla.

Kyläkoulujen lakkauttaminen on myöskin lailla kiellettävä välittömästi. Lisäksi oppivelvollisuuteen on lisättävä lailla tahi asetuksella pykälä, joka velvoittaa ei-kaupunkilaislapset menemään kyläkouluun. Tämä vähentäisi levottomuutta ja vakavia häiriöitä kaupunkien kouluissa, joissa ongelmien lähde ovat nimenomaan maaseudulta tulevat alemman yhteiskuntaluokan lapset.

Näillä ratkaisuilla elävöitämme maaseutua, koska suurin osa maalaisista ei muuttolupaa saisi. Näin maaseudullakin tarvittaisiin edelleen palveluita, eli työvoimaa, mikä lisäisi puolestaan maaseudun työpaikkoja, joka edelleen elvyttäisi maaseutua! Erityistä hyötyä tästä olisi maa- ja metsätaloudelle, jotka kukoistaisivat rehevinä uuden virkeän ja väkirikkaan maaseudun ansiosta. Jokaisen isänmaallisen kansalaisen haaveena on toki omavarainen, EU:sta ja muista ulkomaista riippumaton Suomi!

(Lue toki myös muut kirjoitukseni tästä aiheesta: "Terroristit uhkaavat Isänmaamme tulevaisuutta!", "Vegetaristien salaliitto!", "Työmarkkinatuen Uudistus!" sekä "Eurooppa on Isänmaamme!".)


(Niilo Paasivirta)