Pysyvä rauha maailmaan!

16.7.2002

Viime aikoina olemme jatkuvasti joutuneet kuulemaan yhä uusia uutisia siitä, kun palestiinalaiset miehittävät Israelin siirtokuntia, ja kuinka Pakistan ja Intia käyvät rajakahakoita naapurimaidensa kanssa. Jossain päin maailmaa on jatkuvasti sota.

On käsittämätöntä, ettei kukaan ole vielä keksinyt tätä päivänselvää ratkaisua, jolla saavutetaan nopeasti pysyvä rauha koko maailmaan. Lakkautetaan kaikki armeijat ja tuhotaan ja puretaan kaikki aseet! En ymmärrä, miten maailman johtajat voivat olla niin lyhytnäköisiä, ettei tällainen yksinkertainen kertaratkaisu tule heidän mieleensä.

Kun aseita ja armeijoita ei enää ole, loppuvat kaikki sodatkin tietysti heti. Isänmaamme EU näyttäkööt ensimmäisenä esimerkkiä! Suomen on lakkautettava armeija heti, ja purettava aseet. Ranska, Englanti ja Saksa purkakoon ydinaseensa kiireesti. Kun EU näyttää olevansa vain rauhan asialla, se innostaa koko maailman heti seuraamaan perässä.

Vaadin, että minulle myönnetään tämän idean keksimisestä Nobelin rauhanpalkinto. Voi tietysti olla, että joku on ajatellut samaa, mutta en ole nähnyt tai kuullut kenenkään rohkeasti tuovan tätä ajatusta julki. Nyt se on tehty. Maailmanrauha on vain ajan kysymys.


(Mr. Niilo Paasivirta)