Yliopistoihin pitää saada lukukausimaksut!

3.1.2007

Eduskuntavaalit ovat aika pian ja siksi poliitikoilta ja ehdokkailta tulee nyt tavattoman paljon lausuntoja ja "ideoita", jotka useimmiten tietysti on ilman tunnustusta antamatta luvatta kopioitu Oikeista Mielipiteistä.

Nytkin eräs taho täysin vaalikampanjan nimissä, tietenkin oikeasti mitään asiasta varsinaisesti millään tavalla piittaamatta tai edes ymmärtämättä, mistä oikeastaan on kyse, on esittänyt yliopistojen jatko-opiskelijoille lukukausimaksuja. Tässä mielessä ehdotus oli täysin arvoton ja suoranaisesti väärä mielipide, koska sen yhteydessä ei lainkaan rehellisesti tunnustettu ja kerrottu ehdotuksen syytä (vaalikampanja), eikä oikeita perusteita lukukausimaksulle joko tiedetty tai ei uskallettu suoraan sanoa.

Jokainen asioihin oikeasti perehtynyt kansalainen on huomannut, että nimenomaan varakkaiden kansanryhmien, kuten suomenruotsalaisten, jälkeläiset ovat niitä, jotka pääsääntöisesti menestyvät opinnoissaan ja saavuttavat myöhemmmin korkean yhteiskunnallisen aseman. Ennen vanhaan yliopisto-opintoihin valikoituikin juuri varakkaimpia eli siis myös älykkäimpiä ihmisiä. Vain erittäin poikkeukselliset lahjakkuudet saattoivat tulla rahvaan joukosta, kun heille hankittiin stipendi ja rahoitus opintoihin - ja tämäkin varakkaiden hyväntekijöiden toimesta.

Oikea syy lukukausimaksuihin käy siis näin sanomattakin selväksi. Se on rotuhygienia. Kun suosimme varakkainta, eli siis myös älykkäintä ja menestyvintä kansanosaa, joista jaloimpana esimerkkinä ovat tietenkin suomenruotsalaiset, tuemme parasta geeniaineistoa ja takaamme sen menestymisen. Ei siis ihme, että tämä eräs taho, joka epätoivoisena yrittää vaalikikkailua tämänkaltaisilla lausunnoilla, ei suurin surminkaan uskaltaisi rehellisen suoraselkäisesti myöntää, mikä lukukausimaksujen oikea tarkoitus olisi, vaikka sen tietäisikin!

Kaikesta huolimatta toivokaamme, että ankarat, mahdollisimman suuret lukukausimaksut kuitenkin tulevat uuden eduskunnan toimesta voimaan kiireellisesti. Mutta kun tiedämme, että geneettisesti keskinkertainen ja sitä heikompi kansanosa äänestää pääasiassa sosiaalitanttoja ja muita kommunisteja, niin tällainen toive jää varmasti vain haaveeksi.


(Mr. Niilo Paasivirta)