Lucia-neidon valinta on uskontomme vastaista!

11.12.2000

Taas meillä on edessämme tuo pakanallista riittiä muistuttava uhrijuhla, kun suomenruotsalaiset valitsevat "Lucia-neidon". En ymmärrä, miksi missikisa ja uskonto pitää sekoittaa tuolla tavalla, etenkin kun koko Lucia-neidon käsite loukkaa suoraan kaikkea sitä, mitä luterilainen uskontomme pitää pyhänä.

Ensinnäkin on selvää, että Lucia-neidon valinnalla kunnioitetaan jotain katolista pyhimystä, joiden palvonta on luterilaiselle täysin vierasta. Olisi syytä muistaa ne miljoonat suomalaisetkin, joita katoliset ovat aikoinaan murhanneet "ristiretkillä" ja noitavainoissa.

Raamattu kieltää epäjumalien palvonnan täysin yksiselitteisesti, vieläpä aivan 1. käskyssä. Erityisen riettaaksi juuri tämän juhlan tekee se, että siinä palvotaan kaunista nuorta naista ja tämän ruumista. Suuressa uhrijuhlassa koko kansa pääsee sitten ahmimaan tämän naisen vartaloa julkisesti, koko tapahtuma vieläpä televisioidaan, ettei se jäisi keneltäkään näkemättä.

Lucia-neidon palvojien olisi syytä tietää myöskin, että tämä katolinen "pyhimys" on ansainnut "kunnioituksen" siksi, että hän kaivoi silmät päästään ja tarjoili ne lautasella ihailijalleen. Siinäkö on hyvää mallia Suomen nuorisolle? Luciasta tulee monille myös mieleen syömishäiriöistä kärsivät nuoret tytöt.

Pelottavaa on myös se, kun "valitun" uhritytön päähän asetetaan hengenvaarallisia palavia kynttilöitä. Joka vuosi saa pelätä, koska tyttöparka syttyy palamaan ja kaunis ulkonäkö turmeltuu hirvittävällä tavalla. Olisihan siinä tietysti lööpeille taas mukavaa "uutisainesta", joilla herkutella viikkokausia, kuten hiljattain raa'asti murhatulla tytöllä on mässäilty.

Rivoutta osoittaa kärkevästi myös se tosiseikka, että Lucia-palvonnan "kunniaksi" laulettava laulu kertoi alunperin likaisesta kalasatamasta ja sen portoista.

Ei ole Suomesta ihmisuhrimenot ja pakanuus minnekään lähtenyt. Valtamediat vieläpä kannustavat ja yllyttävät tähänkin riettauteen. Eikö olisi aika jo tehdä jotain?


(Mr. Niilo Paasivirta)