Liukas keli yllätti TAAS autoilijat pääkaupunkiseudulla!

6.4.2003

Nyt tämä alkaa jo kerta kaikkiaan mennä aivan tolkuttoman liian pitkälle! Nyt tuli mitta täyteen. Kansalaiset ovat jo perinpohjaisen lopullisesti hermostuneet siihen ilkimykseen, eli liukkaaseen keliin, joka aina ja joka talvi yhä uudestaan kerta toisensa jälkeen aina vain YLLÄTTÄÄ pääkaupunkiseudun autoilijat. Liukas keli tulee aina vaan ja AIHEUTTAA pääkaupunkiseudulla lukemattomia kolareita ja jopa ihmishenkien menetyksiä!

Nyt valtiovallan on ryhdyttävä tiukalla kädellä asiaan ja tehtävä liukkaalle kelille kertaheitolla selväksi, että se on loppu nyt! Enää koskaan tai milloinkaan ei enää liukas keli saa yllättää ainuttakaan autoilijaa tai muun moottoriajoneuvon kuljettajaa pääkaupunkiseudulla!

Niinpä perustuslakiimme on kiireellisesti säädettävä säädös, jolla pakotetaan joka ikiseen autoon, jolla pääkaupunkiseudulla ajetaan, asennettavaksi erityinen liukaskelivaroitin. Tämä varoitin on valtion toimesta alihankintana kehitetty elektroninen laite, joka on asianmukaisesti tarkistettu ja sinetöity, jotta poliisit voivat ratsioissa tarkistaa laitteen kunnon ja asianmukaisuuden.

Liukaskelivaroittimiin lähetetään valtiovallan toimesta, Ilmatieteen laitoksen avustuksella, aina liukkaan kelin uhatessa radiosignaali. Tämä signaali aktivoi varoittimen. Autoa käynnistettäessä, tahi signaalin aktivoidessa liukaskelivaroittimen ajon aikana, varoitin soittaa erittäin voimakasta sumutorvea suoraan auton sisätiloihin. Äänenvoimakkuus on valittava siten, että se ei vaaranna kuljettajan kuuloa vakavasti, mutta on kuitenkin mahdollisimman voimakas. Eli vähintäänkin 85 dB. Sireenin tulee soida yhtäjaksoisesti vähintään kaksi minuuttia, jotta myös pääkaupunkiseudun autoilija huomaa sen riittävällä todennäköisyydellä.

Tämä on vuosikymmenien kokemuksien perusteella mitä ilmeisemmin maailmankaikkeuden ainoa tepsivä toimenpide, jolla voidaan ehkä pikku riikkisen vaikuttaa hiukan vähän siihen suuntaan, että ilkeä liukas keli ei tullessaan aina yllättäisi pääkaupunkiseudun autoilijoita joka ikinen kerta aina ja iankaikkisesti!


(Mr. Niilo Paasivirta)