Liukas keli yllätti TAAS autoilijat pääkaupunkiseudulla, jälleen kerran!

24.10.2003

Ilmeisesti liukaskelivaroittimet, jotka annoin viranomaisten tehtäväksi Oikeassa Mielipiteessäni "Liukas keli yllätti TAAS autoilijat pääkaupunkiseudulla!", eivät ole toimineet.

Tänään kunnon kansalaiset joutuivat hirvittäväksi kauhukseen lukemaan jälleen kerran taas sen saman tutun uutisen: "Pääkaupunkiseudulla Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tapahtui parin tunnin aikana parikymmentä peltikolaria ja tieltä suistumisia. Liikkuvan poliisin mukaan puoleenpäivään mennessä Etelä-Suomen läänin alueella tapahtui kaikkiaan 31 poliisille ilmoitettua tieturmaa.

Nyt on mitta lopullisesti täynnä. On olemassa vain yksi ainoa johtopäätös: Pääkaupunkiseudun autoilijat eivät ikinä opi ajamaan autoa, millään keinolla. Vain erittäin ankara ratkaisu voi siis enää korjata tämän ongelman. Pääkaupunkiseudun autoilijoilta on otettava autot ja ajokortit pois. Pakkoluovutetut autot voidaan viedä esimerkiksi Lapin lääniin, jossa auto on lähes välttämätön elinehto. Siellä eivät liukkaat kelit myöskään yllätä paikallisia autoilijoita!

Lisäksi kaikki liukkaasta kelistä yllättyneet pääkaupunkiseudun autoilijat on koottava erityisille leireille uudelleenkoulutukseen. Tuomio on oltava yhtä pitkä kuin pisin mahdollinen tuomio törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tahi törkeästä rattijuopumuksesta, eli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta, eli tässä tapauksessa työleiriä.

Toimenpiteiden jälkeen pääkaupunkiseudulta pois muuttavat entiset autoilijat joutuvat luonnollisesti käymään autokoulun kokonaisuudessaan uudestaan. Lisäksi heillä on aina jatkossa oltava kaikissa kuljettamissaan ajoneuvoissa erityinen, selvästi näkyvä merkki, joka osoittaa ajajan yllättyvän helposti liukkaista keleistä.

Pääkaupunkiseudun koko liikenne voidaan jatkossa hoitaa kokonaisuudessaan joukkoliikenteenä. Muualta maasta löytyy varmasti päteviä kuljettajia, jotka eivät ylläty liukkaista keleistä. Kun yksityisautoilu loppuu pääkaupunkiseudulla kokonaan, saavutamme myös valtavia säästöjä ja saastainen pääkaupunkiseudun ympäristökin paranee.


(Mr. Niilo Paasivirta)