Linux-uskovaisten käännytys!

9.8.1999

On ajanhukkaa yrittää puolustella Microsoftin erinomaisia Windows- käyttöjärjestelmiä linux-uskovaisille. Eivät ne pelkillä sanoilla taltu. Helpoin keino on laittaa linux-peelo sellaisen koneen ääreen, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä ja antaa sille jokin oikea työtehtävä. Onhan kiistämättä heti selvää, että kun pääsee käyttämään Windows-käyttöjärjestelmää työssä, huomaa sen helppokäyttöisyydestä, vakaudesta ja yhtenäisistä standardeista tulevat murskaavat edut linux-purkkaviritelmiin verrattuina.

Kun linux-uskovainen saa tehdä muutaman työpäivän Windows-ohjelmien parissa, on kääntyminen selvä asia. Työrupeaman jälkeen linux-hihhulikin hiljaa poistaa kotikoneestaankin ns. vapaan softan, ja asentaa aidon ja alkuperäisen Windowsin. On se nähty jo monta kertaa.

Microsoft Windowsin käyttöliittymähän on kerta kaikkiaan ylivoimainen verrattuna linuxin X-Windows (huomatkaa Windows-nimellä markkinointi) -epästandardiin "graafiseen käyttöliittymään". Sillä vain Microsoft Windowsissa graafinen käyttöliittymä todella on kiinteä osa käyttöjärjestelmää. Windows-käyttäjän ei tarvitse koskaan ihmetellä kaikenlaisia komentorivejä ja muuta ihmeellistä, vaan esim. kaikki asetukset tehdään kätevästi hiirellä kliksauttamalla.

Tulevaisuudessa Microsoft Windowsissa käyttäjä ei enää tarvitse näppäimistöä ollenkaan! Onhan selvää, että puheentunnistus tulee ja Microsoft Windows -käyttöjärjestelmää ohjataan yksinkertaisesti kertomalla sille, mitä halutaan. Mikäli siinä vaiheessa joku linux-uskovainen vielä jaksaa näpertää näppäimistöllä ja 70-luvulta peräisin olevan epästandardipurkkavirityksensä parissa, saavat onnelliset Microsoft Windows -käyttäjät nauraa sellaisille kalkkiksille makeasti!


(Niilo Paasivirta)