Röyhkeät vanhukset liikenteessä!

31.5.1999

Suuret ikäluokat ja muut vanhat ihmiset käyttäytyvät kertakaikkiaan törkeästi liikenteessä! Ensinnäkin on se ryhmä, jolla on satojen tuhansien hintaiset hienot autot. Nämä ovat omasta mielestään tietenkin teiden yksinvaltiaita, ja heillä on oikeus jokaisessa tilanteessa etuilla aivan miten huvittaa.

"Nuoret" ovat näiden suurajajien mielestä häiritseviä tekijöitä, joiden velvollisuutena on väistää, antaa tietä, mennä pois alta, ja kaikin keinoin edistää juuri heidän etenemistään. Mikäli joku nuori on vahingoissakin tiellä sekunnin murto-osankaan, se on heidän mielestään verinen loukkaus ja koko nuoriso on silloin heti todistettu rikollisiksi häiriköiksi.

Mutta kun nämä vanhukset siirtyvätkin autostaan jalankulkijoiksi, osat vaihtuvat välittömästi. Nyt on kaikkien autoilijoiden, pyöräilijöiden ja kaikkien muidenkin aika nimenomaan antaa heille etu joka tilanteessa. Heidän on päästävä ylittämään tie välittömästi heti nyt, ja heille on avattava ovi, autojen on aina pysähdyttävä jo hyvissä ajoin odottamaan, ja kaikenlaisssa jonoissa heidät on päästettävä heti ensimmäiseksi!

Mikäli "nuoret" eivät noudata näitä sääntöjä pilkuntarkkaan joka ikisen sekunnin ajan aina ja kaikkialla, on koko nuoriso heti leimattu kurittomiksi kakaroiksi. Ja koska nämä rikkaat vanhukset ovat aina myös päättäjiä tahi ainakin päättäjien "hyviä veliä", on selvää, että kostoksi taas tehdään nuorten elämä jollain tavalla vaikeammaksi.


(Niilo Paasivirta)