Huonot autoilijat häiritsevät liikennettä!

30.7.2001

Viime aikoina eräiden päättäjien järjettömät ideat "liikenneturvallisuuden parantamiseksi" ovat alkaneet ärsyttää meitä työn takia runsaasti autoilevia kansalaisia yhä enemmän. Onko siinä mitään järkeä, että mitä tahansa joku nainen tai muu huono autoilija sitten liikenteessä törttöileekin, ainoa "keino" on yhä vain alentaa nopeusrajoituksia täysin järjettömän alhaiseksi!

Totuushan on se, että suurin osa suomalaisista miehistä on kuitenkin erinomaisia autoilijoita, joiden ajotaidot poikkeuksetta ylittävät nopeusrajoituksien määräämän nopeuden kirkkaasti. Kyse on nyt vain niistä onnettomista toheloista, jotka eivät osaa edes ajaa kunnolla autoa!

Minulla on tähän asiaan mitä parhain ratkaisu: ne, jotka noudattavat etanoille suunniteltuja nopeusrajoituksia, käykööt ilmoittautumassa lähimmässä autorekisterikeskuksessa, jossa heidän ajokortteihinsa lyödään lisäleima: "keskimääräistä huonompi autoilija". Lisäksi nämä kukkahattutädit ja -sedät saavat mukaansa vilkkuvalon, joka heidän pitää lain velvoittamana asentaa auton katolle, ja jonka täytyy olla aina päällä niin kauan kuin auto on käynnissä.

Tämä huonon autoilijan vilkkuvalo on muuten samanlainen, kuin työkoneista tuttu oranssi vilkku, mutta se on väriltään vihreä, jotta se erottuu selvästi niin työkoneiden kuin hälytysajoneuvojenkin vilkuista. Vihreällä vilkkuvalolla varustetut autoilijat ajakoot sitten niiden nopeusrajoitusten mukaan. Lain täytyy tietysti velvoittaa nämä tientukkijat väistämään aina ensimmäiselle mahdolliselle levennykselle, mikäli heidän taakseen kertyy esim. enemmän kuin yksi auto.

Me hyvät autoilijat, jotka osaamme muutenkin ajaa turvallisesti ilman naurettavia etanarajoituksia, saamme sitten vapaasti valita hyvän tilannenopeuden. Saammepa nähdä, että edelleenkin ne ovat tällä uudella vihreällä vilkulla varustetut törpöt, jotka aiheuttavat kaikki onnettomuudet! Onnettomuustilanteissa pitäisi näille huonoille autoilijoille laskea aina enemmän syytä kuin meille hyville autoilijoille.

Maksakoot nuo huonot autoilijat myös ylinopeussakot meidänkin puolestamme, kun he kerran niitä niin kovasti kaipaavat. Eiköhän näillä toimenpiteillä saada kuitenkin pitkässä juoksussa näitä törppöjä pois liikenteen tieltä, kun he eivät enää kehtaa tulla tielle sähläämään vilkkujensa kanssa.


(Mr. Niilo Paasivirta)