Lapsirikolliset linnaan!

10.9.2002

Vihdoinkin päättäjät ovat alkaneet ottaa oppia neuvoistani, joilla nuoriso saadaan kuriin. Kansanedustajien enemmistö on lukenut Oikeat Mielipiteeni ja rikosoikeudelliselta vastuulta poistetaan kokonaan alaikäraja. Olenhan jo pitkään tuonut julki sitä tosiseikkaa, että nykyinen nuoriso on niin huonoa, että vain todella kovat keinot voivat enää siihen tepsiä.

Nythän on niin, että nykyisistä aikuisistakaan suurin osa ei ole kokenut sotia ja pula-aikaa, vaan hekin ovat jo tietyssä mielessä saaneet kaiken valmiina eteen ja ovat pullasutulla syötettyjä hemmoteltuja kakaroita. Näin ollen on selvää, etteivät tällaiset saamattomat vetelykset voi mitenkään pitää lapsille ja nuorisolle sellaista kuria, jota nuoriso kaipaa ja tarvitsee.

Siksi valtion velvollisuus on ottaa tavallaan "vitsa käteen" ja antaa "ankara opin sauna nuorten tyttöjen paljaille pakaroille" vanhempien puolesta, kun nämä eivät siihen pysty. Siinä mielessä meille on varattava myös ankarimmat mahdolliset keinot kaikkein pahimpien nuorisorikollisten taltuttamiseksi, mikä siis tarkoittaa ehdotonta vankeutta.

Vain vankilassa saamme huumevieroituksen ja rikollisesta elämäntavasta vieroittamisen kunnolla hallintaan. Kun nuori lisäksi oppii vankilassa jonkin hyödyllisen ammatin, hänestä tulee ehkä vuosien kärsivällisellä kasvatuksella laitoksessa jopa melkein yhteiskuntakelpoinen kansalainen. Kyllähän maassamme tarvitaan halpa-arvoisiakin työntekijöitä, jotka hoitavat hanttihommat: roskien keruun, piikomisen, tai vaikka kenkien kiilloittamisen. Sanomattakin on selvää, että nuorisorikollisen ikuinen leima ja näiden hulikaanien älyllinen taso ei tee heitä muunlaisiin töihin soveltuviksi.

Viimeksi murheelliset tapahtumat eräässä laitoksessa osoittivat, että kuriin ja järjestykseen pitäisi panostaa. Ryhmäseksiä harjoittavat huumenuoret hyökkäsivät poliisin kimppuun! Tämä osoittaa sen täydellisen piittaamattomuuden, jolla nuorison kasvattamiseen on suhtauduttu. Ei entisaikoina kukaan nuori olisi ikimaailmassa uhmannut poliisin kiistatonta auktoriteettia, ei edes "lättähattu" tai muu rikollinen aines.

Nykyinen nuori sukupolvi on toki jo auttamattomasti turmeltunut, mutta emmeköhän näillä eväillä säästä edes tulevan sukupolven täydelliseltä rappeutumiselta, nyt kun muutamat harvat päättäjätkin ovat alkaneet erittäin pikkuhiljaa alkaa availla silmiään ja herätä aivoödeemastaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)