Laittomien ohjelmien käyttäjät on saatava tuomiolle!

6.10.2005

Nyt kun uusi tekijänoikeuslaki, joka vihdoinkin parantaa edes pikkuriikkisen levy-yhtiöiden vuosikymmenten ajan lokaan poljettuja oikeuksia, on säädetty, niin mikseivät viranomaiset kuitenkaan näytä toimivan yhtään millään tavalla rikollisten harjoittamaa valtavaa laittomuutta vastaan?

Internetin saastaisissa keskusteluryhmissä velloo jo rikollisen laittomana keskustelu kopiosuojausten murtamisesta linux-käyttöjärjestelmää hyväksi käyttäen! Kyseinen keskustelu on jo sinällään lain mukaan rikollista, josta tuomio on vankeutta. Sen lisäksi näiden linux-ohjelmistojen hallussapito on uuden lain mukaan rikos. (Huom. Lain mukaan en tietenkään voi tarkemmin tässä kuvailla menetelmiä, joilla Linux-rikolliset murtavat CD-levyjen suojauksia, enkä keskustele niistä, koska nuo olisivat laitonta toimintaa. Olen lukenut ko. menetelmistä ennen lain voimaantuloa.)

Miksi viranomaiset eivät siis aloita välittömästi suurta ratsiaa kaikkia linux-rikollisia vastaan? Jokainen linuxin käyttäjä pitää hallussaan kopiosuojauksen murtamisvälineitä, ja on näin ollen syyllistynyt ankaraan rikokseen, josta lain mukaan voidaan tuomita vuodeksi vankeuteen. Linux-rikolliset sitäpaitsi lataavat ohjelmaa usein Internetin vertaisverkoista - ja ohjelmien lataaminen vertaisverkosta on laitonta.

Onko missään ikinä koskaan sallittu näin räikeää, törkeää ja laajamittaista rikollisuutta ilman minkäänlaisia toimenpiteitä! Tämähän on suoranainen katastrofi Suomen uskottavuudelle: tuhannet elleivät peräti kymmenet tuhannet rikolliset saavat täysin rauhassa toimia irstaan apposen avoimesti!

Ajatelkaapa, jos vaikkapa jokaisella paikkakunnalla nuorisojengit kävisivät kaatamassa hautakiviä, eikä kukaan puuttuisi asiaan millään tavalla? Tai jos kaikki linux-käyttäjät pitäisivät koneellaan lapsipornokuvia? Tai aikuiset miehet ostelisivat seksipalveluja 16-17 -vuotiailta tytöiltä aivan yleisesti? Tai ihmiset täysin vapaasti kuvaisivat ja nauhoittaisivat salaa muiden asuntoja? Tai kuka tahansa saisi tarjota lääkäripalveluita maksusta - ilman, että on lääkäri? Tai että rattijuopot saisivat vapaasti ajella yleisillä teillä, ja ihmiset lainailisivat autojaan rattijuopoille koska tahansa? Nämä rattijuopot toki myös pakenisivat onnettomuuden aiheutettuaan pois paikalta. Työpaikoilla jätettäisiin työturvallisuudesta huolehtiminen kokonaan. Huumeitakin käytettäisiin koko maassa aivan yleisesti.

Kaikkien mainittujen rikosten rangaistusasteet ovat aivan samat kuin linuxin hallussapidosta tuomittavat. Rattijuoppouden ja huumeiden käyttörikoksen rangaistukset ovat jopa lievemmät! Jos viranomaiset eivät nyt heti välittömästi kiireesti toimi, koko Suomen lain uskottavuus on heitetty menemään. Lisäksi viranomaiset rikkovat itse lakia toimettomuudellaan!

Päivitys 10.11.2005: Jokainen asioita seuraava kansalainen onkin jo hirvittäväksi kauhukseen lukenut uutisen: 80 euron Linux-konsoli tavoittelee lapsia! Lapsille suunnattu, jännittävillä nappuloilla ja väreillä koreileva käsikonsoli on erityisesti suunniteltu viettelemään juuri lapset linuxiin. Lisäksi tuohon pirulliseen vehkeeseen tyrkytetään vielä laitonta mp3-soitintakin - jokaisen kansalaisen jo nyt pitäisi tietää, että mp3:t ovat aina laittomia, niistä saa vuoden vankeutta. Valmistajat pyrkivät erityisesti kiihoittamaan nuorempia lapsia "suosituilla sankarihahmoilla".


(Mr. Niilo Paasivirta)