Kouvola on Suomen Turku!

31.5.2001

Jokainen ihminen Suomessa on epäilemättä kuullut kouvolalaisista. Monet luulevat, että tamperelaiset tai helsinkiläiset olisivat jo pohjanoteeraus, mutta kyllä ne ovat kouvolalaiset. Ja Kouvola on ehdottomasti Suomen Turku.

Yhden kerran olen ollut pakotettu matkustamaan Kouvolan läpi. Niin likaista mutta ankeaa linja-autoasemaa ja keskustaa en missään ole nähnyt. Ja entä ne kouvolalaiset sitten - kähyinen, juro harmaa massa velloo saastaisilla kaduilla, epäluuloisena kyräillen kaikkea "ulkomaalaista" - mikä tahansa muu paikkakuntahan onkin Kouvolaan verrattuna kuin toisessa maassa.

Sanomattakin on selvää, että Kouvolaan ei kenelläkään ihmisellä voi olla mitään asiaa. Eipä sinne ole mitään syytä mennäkään. Mitään Kouvolassa sijaitsevaa asiaa, joka voisi ketään ihmistä kiinnostaa, ei ole olemassa. Näin ollen pitäkäämme Kouvola jatkossakin vain kouvolalaisten reservaattina. Jonnekin ne pitää sijoittaa, ja mikä olisikaan parempi paikka, kuin tuo syrjäinen tuppukylä.

Lisäksi jossain tuon limaisen kauppalan lähistöllä katsotaan alkavan Savon, tuon maakunnista vastenmielisimmän. Savosta ja savolaisista onkin kirjoitettava aivan erikseen, koska niitä ei kaikesta huolimatta voida laskea samaan rotuun kouvolalaisten kanssa.

Totuus on nyt tuotu vihdoin julkisuuteen, mutta en toivo silti kenenkään kouvolalaisen loukkaantuvan siitä. Tällä kirjoituksellani en tietenkään halua loukata ketään, vaan vain herättää keskustelua siitä, kuinka Kouvola on selkeästi suomen turhin kaupunki. Kouvola on Suomen Turku.


(Mr. Niilo Paasivirta)