Koulukiusaamisongelman ratkaisu!

26.11.1999

Jokaisen reippaan kunnon kansalaisen mielissä kouluaikojen ilot ja surut ovat varmasti rakkaita muistoja. Ennen aikaan koulussa oli ankara mutta oikeudenmukainen kuri, ja silloin arvostettiin erityisesti rehtiä ja kirjoittamattomia oppilaiden omia lakeja noudattavaa poikaa. Näiden sääntöjen tärkeimmät asiat olivat se, että tapellaan rehdisti, eli maassa makaavaa ei todellakaan ryhdytä potkimaan, ja itkuun purskahtava mamis on jo hävinnyt tappelun, eikä sellaiseen paskahousuun enää tuhlata lyöntejä, korkeitaan tuupataan halveksuvasti. Toinen, ja se kaikkein tärkein sääntö oli, että kantelupukki ja kielikello on mitä halveksuttavin petturi! Opettajille ei mennä kantelemaan, ennemmin kestetään kämmenpatukan hyvin tähdätyt iskut ynnä jälki-istunto vaikka syyttömänäkin.

Kova mutta rehti koulu on se asia, joka on kasvattanut mm. nykyiset jämäkät päättäjämme aikuisiksi. Sen tähden nykyinen pullamössö- sekä kukkahattutätien suurella äänellä päivittelemä koulukiusaamiskeskustelu on ajautunut kerrassaan väärille urille! Kyllä se on tiukka vanhanaikainen kuri ja oikeudenmukaisuus, jolla koulukiusaaminen loppuu, ja rehti sekä reipas vanhan ajan henki saadaan takaisin kouluihimme. Ennen vanhaan ei koulukiusaamista ollut, sillä koulussa arvojärjestys selvitettiin, ja vaikka siinä olisi hiukan verta nenusta tirahtanutkin tahi olisi joku pahoittanut mielensä vähäksi aikaa, oli kuitenkin parempi, että sen jälkeen jo tiedettiin, kuka kukin on, eikä sitä tarvinnut enää lähteä kiusaamalla todistamaan!

Siksi ehdotankin, että koulukiusaamisesta keskustelu lopetetaan tähän paikkaan, ja aloitetaan jo usein ehdottamani vanhan hyvän ajan kurin tuonti takaisin koulumaailmaamme. Kyllä pieni piiska- tai kämmenpatukka- rangaistus olisi ihan hyvä herätys nykyisille kiusaajille. Nähtäisiin epäilemättä, että kyllä ne kiusaajat ovat oikeasti niitä kaikkein suurimpia raukkoja, ja että nuo kiusatut kestäisivät ruumiillista kuritusta ilman parkumista!

Suuressa maailmassa kiltti nössykkä jää jalkoihin, kyllä suomalaisten pitäisi oppia taas ajamaan omaa etuaan. Ajatelkaapa, jos nykynuoret olisivat joutuneet Talvisotaan! Mitähän siitäkin olisi tullut? Eli koulusta lähtee se vanha kunnon suomalainen kasvatus, johon kuuluvat oleellisena osana koti, uskonto ja isänmaa. Tätä Suomen kansa kaipaa.


(Niilo Paasivirta)