Peruskoulun aloittamisikää on laskettava!

28.1.2001

Useimmissa muissa maissa lapset laitetaan kouluun jo paljon aikaisemmin kuin mitä Suomessa. Muualla 5- tai 4-vuotiaatkin pääsevät jo kouluun, meillä lapsiraukat joutuvat odottelemaan jopa 7-vuotiaiksi asti!

Jo 6-vuotiaillakin on jo suuri halu oppia. Paras tapa oppia on maassamme perinteisesti ollut julkinen koulu. Kouluopetuksemme on aina lähtenyt liikkeelle ensisijaisen tärkeästä seikasta, eli tiukasta kurista. Sotilaallinen kuri tarkoittaa käskyjen ja määräysten järkähtämätöntä noudattamista. Tällainen kuri pitäisikin jokaisella suomalaisella asua jo selkäytimessä asti, sillä tähän kuriin perustuu tuottava, hyödyllinen yhteiskunnan jäsen.

Ehdottomasti siis jo 6-vuotiaat olisi laitettava kouluun, mieluimmin jopa 5- tai 4-vuotiaat. Kyllä näinkin nuorelle lapselle on ehdottomasti vain hyväksi, kun hän pääsee tiukan kurin piiriin. Se jalostaa suomalaiselle tärkeää kärsivällisyyttä, kun joutuu odottamaan opettajaa hiirenhiljaa luokassa ennen oppitunnin alkua, ja että opettajan tervehtiminen suoritetaan sotilaallisen reippaasti yhdessä, ja että ruokalaan marssitaan sotilaallisesti, jne.

Erittäin tärkeä seikka on myös kaikkien reippaiden, rehtien suomalaisten lämmöllä muistama koululiikunta. Päälajeina kouluissa olkoon edelleen perinteiset pesäpallo sekä jääkiekko. Etenkin pesäpallo kasvattaa lapsia heidän tärkeimpään tehtäväänsä, joka on isänmaan kehittäminen ja isänmaalle uhrautuminen, tarvittaessa vaikka rintamalla ase kädessä kaikkensa antaen!

Mikseivät päättäjät ota huomioon yhteiskuntamme merkittävien ajattelijoiden perusteltuja mielipiteitä? Tässä olisi melkein kansanliikkeen paikka.


(Mr. Niilo Paasivirta)