Ulkonäöllä koreilu on syntiä!

24.10.2005

Viime aikoina internetin syövereissä on yhä enemmän auennut apposen avoimeksi kaikenlaisia paikkoja, joihin nuoret kerääntyvät esim. näyttelemään paljasta pintaansa mahdollisimman rohkeissa kuvissa (IRC) tai peräti keskustelemaan, kaiket päivät palstoilla notkuen, siitä, miten voisivat mahdollisimman paljon parantaa ulkonäköään hiuksiaan laittamalla, koruilla keikistellen, naamansa pakkelilla ja maaleilla korjaillen, pahimmassa tapauksessa mennen kauneuskirurgin pöydille rasvaimettäväksi tai rintojaan silikonilla täyttämään. Jopa alaikäisetkin tungeksivat tuollaisilla forumeilla ja oppivat haureuteen tähtääviä viettelytapoja sekä loukkaavaa veikisteleväisyyttä.

Sinänsä tässä ei ole mitään uutta. Rappio alkoi kiihtyä jo 1900-luvun alkupuolella, kun naiset alkoivat kaiken siveyden vastaisesti käyttää housuja. Raamatun mukaan tällainen on Herralle oikea kauhistus! Naisten pukeutuminen miesten vaatteisiin oikeastaan aloitti ns. lesbolaisuuden leviämisen yhteiskuntaamme.

Nythän on kuitenkin niin, että valtionuskontommekin periaatteessa on kristinusko, vaikka sitä ei totisesti ole evankelis-luterilaisessa järjestelmässä helppo havaita, ja jopa tuonkin harhaoppisen lahkon mukaan meikkaus, hiusten letittely ja värjäys, hajusteiden käyttö jne ovat aivan yksiselitteisesti syntiä! Meidän ei siis edes tarvitse mainita, mikä on Oikeiden kristittyjen näkemys tähän asiaan. Se on sanomattakin selvä.

Mikäli joku kehtaa kertoa kristinuskon näkemyksestä näihin asioihin, internetin syövereissä viihtyvät syntiset alkavat näyttää sitä kuuluisaa "suvaitsevaisuutta", josta "vapaamieliset" (ei-kristityt) ovat tunnettuja: käsketään poistumaan ja lopettamaan kirjoittaminen, käydään henkilöön kun asiaan ei osata vastata, syytetään siitä, kun ei ole jo aiemmin käynyt kertomassa asioista (!), luetellaan jotain ihan muita syntejä ja sanotaan, että kun on tällaistakin, niin saahan silloin tehdä tätä toistakin. Ja jos on huolella perustellut asiansa, niin väitetään esimerkiksi, että ei ole esittänyt mitään perusteluja!

Kun syntiset huomaavat olevansa tappiolla, niin aletaan mm. nimitellä toista mielisairaaksi ja vertaillaan vaikkapa Hitleriin. Lopulta, kun ei enää mitään muuta keksitä, niin epätoivoisena oikein kehutaan sitä, että kieriskellään synnin orgioissa ja julistetaan, että ollaan siihen tyytyväisiä. Itse asiaan nämä ulkonäköfanaatikot eivät mitään osaa sanoa.

Jo Vanhasta Testamentista löytyy runsaasti sääntöjä, mitkä asiat ovat syntiä. Käytännössä kaikki korut ovat syntiä - tiukimman tulkinnan mukaan kihla- ja vihkisormuksetkin. Vyön sijaan tulisi käyttää nuoraa. Peilaaminen on syntistä, kun se tähtää ulkonäön parantamiseen. Tukan kähertäminen ja letittäminen on syntiä. Kähertämisen sijasta pitäisi mieluimmin ajaa pää kaljuksi! Kaikki vähänkin koreat ja koristellut vaatteet ovat syntiä. Ainoa tapa, joilla naisten tulisi kaunistaa itseään, on kainosti ja siveästi. Minkäänlainen koreus tai näkyvä meikkaus yms. ei sellaiseen kuulu.

Oikein fanaattisille antikristityille ei Vanha Testamentti kuitenkaan kelpaa, koska he väittävät, että sen lait on kumottu (väite on tietysti täyttä roskaa). Valitettavasti Uudesta Testamentista löytyy aivan samoja sääntöjä, ja sekös niitä harmittaa.

Toisaalta asiaan on olemassa myöskin eräs poikkeus. Nimittäin miehen vaimojen on soveliasta käyttää hajusteita ynnä kaunistua kaikin keinoin aviomiestään varten. Milloinkaan miehen vaimot eivät tietenkään saa näyttäytyä julkisesti tällaisessa tilanteessa, sillä Raamatun mukaan tällainen kaunistautuminen on varattu yksinomaan aviomiestä varten. Keskusteluforumi, jossa vaimot paneutuvat aviomiehensä kaikinpuoliseen miellyttämiseen, voisi olla hyvinkin hyödyllinen ja asiallinen paikka. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, miksei internetistä löydy sellaisia?

Lopuksi asiaan liittyvät Raamatunkohdat:

5. Moos. 22 (miesten ja naisten vaatteet):
5. Nainen älköön käyttäkö miehen tamineita, älköönkä mies pukeutuko naisen vaatteisiin; sillä jokainen, joka niin tekee, on kauhistus Herralle, sinun Jumalallesi.
Korkea Veisu 1 (aviovaimo on kaunistautunut miestään varten):
9. "Tammaani, joka on faraon vaunujen edessä, sinut, armaani, vertaan.
10. Ihanat ovat sinun poskesi käätyinensä, kaulasi helminauhoinensa.
11. Me teemme sinulle kultakäädyt ynnä hopeasta niihin nastat."
12. "Kuninkaan istuessa pöydässään tuoksui minun nardukseni kaiken aikaa.
13. Rakkaani on minulle mirhakimppu, joka rintojeni välissä lepää.
14. Rakkaani on kooferkukka-terttu Een-Gedin viinitarhoista."
Jesaja 3 (runsaasti ohjeita "Siionin tyttärille" - koskevat kaikkia naisia):
16. Ja Herra sanoi: Koska Siionin tyttäret korskeilevat, kulkevat kaula kenossa ja silmillään vilkuillen, astua sipsuttelevat ja nilkkarenkaitaan kilistelevät,
17. tekee Herra Siionin tytärten päälaen rupiseksi, ja Herra paljastaa heidän häpynsä.
18. Sinä päivänä Herra poistaa koreat nilkkarenkaat, otsanauhat, puolikuukorut,
19. korvarenkaat, rannerenkaat, hunnut,
20. juhlapäähineet, jalkakäädyt, koruvyöt, hajupullot, taikahelyt,
21. sormukset, nenärenkaat,
22. juhlavaatteet, kaavut, vaipat, kukkarot,
23. kuvastimet, aivinapaidat, käärelakit ja päällysharsot.
24. Silloin tulee tuoksun sijaan löyhkä, vyön sijaan nuora, käherretyn tukan sijaan kaljuus, korupuvun sijaan säkkiverho, kauneuden sijaan polttomerkki.
1. Tim. 2 (hiusten laitto, korut ja koreat vaatteet ovat syntiä):
8. Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä;
9. niin myös, että naiset ovat säädyllisessä puvussa, kaunistavat itseään kainosti ja siveästi, ei palmikoiduilla hiuksilla, ei kullalla, ei helmillä eikä kallisarvoisilla vaatteilla,
10. vaan hyvillä teoilla, niinkuin sopii naisille, jotka tunnustautuvat jumalaapelkääviksi.
1. Kor. 11 (vaimot peittäkööt päänsä tai leikatkoon pois hiuksensa):
5. Mutta jokainen vaimo, joka rukoilee tai profetoi pää peittämätönnä, häpäisee päänsä, sillä se on aivan sama, kuin jos hänen päänsä olisi paljaaksi ajeltu.
6. Sillä jos vaimo ei verhoa päätään, leikkauttakoon hiuksensakin; mutta koska on häpeäksi vaimolle, että hän leikkauttaa tai ajattaa hiuksensa, niin verhotkoon itsensä.
7. Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia.

(Mr. Niilo Paasivirta)