Vaarallisia trendejä Kiinassa!

7.1.2000

Eräs Oikeiden Mielipiteiden harras seuraaja lähetti minulle seuraavanlaisen tiedoitteen:

"Kiina aikoo kieltää tietokoneyhtiö Microsoftin uuden Windows 2000 -käyttöjärjestelmän valtion virastoissa, kertoi virallinen Yangcheng-iltalehti tänään. Windowsin asemesta valtion virastoissa ryhdytään käyttämään Punalippu-Linux -järjestelmää, jonka kiinalaiset itse ovat kehittäneet suomalaisen Linus Torvaldsin luoman käyttöjärjestelmän pohjalta.
Useat kiinalaiset viranomaiset kertoivat kuitenkin myöhemmin torstaina uutistoimisto Reutersille, etteivät he ole tietoisia Yangcheng-lehden kertomasta Windows-kiellosta. Windows 2000 -käyttöjärjestelmän pitäisi tulla markkinoille tämän vuoden aikana. Tietokoneohjelmien piraattikopioiden käyttäminen on erittäin yleistä Kiinassa, eräiden arvioiden mukaan jopa yli 90 prosenttia ohjelmista on laittomia kopioita. Kiinan hallitus on kuitenkin ilmoittanut, että valtion virastoissa käytetään vain laillisia ohjelmia. (STT-Reuters) "

Koko maailman kannalta on ERITTÄIN huolestuttavaa, mikäli Kiina sortuu Linuxiin! Ajatelkaapa, kuinka monta hakkeria mahtuu miljardin ihmisen väestöön, ja mitä seuraa siitä, kun he ryhtyvät huvikseen murtautumaan turvallisuudeltaan erittäin huonoihin Linux-koneisiin.

On muistettava, että Kiina on ydinasevalta. Siksi ajatus, että hakkerien suosima Linux-järjestelmä, joka on turvallisuudeltaan reikäinen kuin tahkojuusto, otettaisiin Kiinassa viralliseen käyttöön, on erityisen huolestuttava. Seurauksena on jatkuva maailmanpalon uhkan varjo koko ihmiskunnan ylle!

Siksi ehdotankin, että USA painostaa Kiinaa siirtymään nimenomaan Windows 2000® -käyttöjärjestelmään. Olisi syytä lahjoittaa Kiinan virastoille täydet lisenssit, niin että heidän jokainen tietokoneensa voitaisiin varustaa turvallisella Microsoft Windows 2000® -käyttöjärjestelmällä ilmaiseksi! Tämä edistäisi maailman turvallisuutta ja vauhdittaisi myöskin Linuxin lopullista hävittämistä.

Kiinalaisilla tuskin on mitään oikeaa syytä vastustaa Microsoftin erinomaista, loistavaa käyttöjärjestelmää, sillä se tulee olemaan maailmanlaajuinen yleinen standardi, joka korvaa kaikki riemunkirjavat systeemit myös Internetissä. Maailmankauppa ei kerta kaikkiaan suju ilman Microsoft Windows 2000® -käyttöjärjestelmää. Tätä olisi Microsoftin edustajien tarkennettava kiinalaisille.


(Niilo Paasivirta)