Kaupungin tuoksuva kevät!

6.3.2000

Kohta koittaa maassamme jälleen ihana kevät, kun lumet sulavat, aurinko paistaa ja kaupungissa ei enää voi mennä ulos, koska löyhkä on kerrassaan sietämätön. Tämän inhoittavan hajun ovat "iloksemme" talven aikana tuoneet meille koiranomistajat, jotka yhteistuumin lähtevät kaduille ainakin kaksi kertaa päivässä levittelemään lemmikkiensä ulosteita!

Koiranomistajat ovat epäilemättä koko maamme vastenmielisin kansanryhmä. Voiko iljettävämpää ihmistä ollakaan, kuin se, joka täysin tahallaan käy jättämässä ulosteita julkisille paikoille joka ikinen päivä! Aivan: näin se asia on, vaikka koiranomistajat epäilemättä yrittävät jälleen ruveta vinkumaan vastaväitteitä. Totuus ei tietenkään miellytä sitä koiraa, johon kalikka kalahtaa tässä asiassa.

Minusta Suomen lakia pitäisi muuttaa, vähintäänkin siten, että koiran ulostuksen levittämisestä seuraisi erittäin ankara sakko, tahi jonkinlainen häpeä- tai muu inhorangaistus. Esimerkiksi koiran ulosteita levittänyt henkilö voitaisiin heittää uimaan muutamaksi minuutiksi suureen sammioon, joka olisi täytetty koiran virtsalla ja ulosteilla - mikäli sellaista määrää ei saataisi kerättyä, kävisivät toki ihmisen jätöksetkin. On selvää, että noihin vastenmielisiin typeryksiin, jotka koiriensa jätteet julkisille paikoille levittävät, tehoaa vain tuon kaltainen "opetus".

Ainakin täällä kaupungissa on mahdotonta nauttia keväästä, kun lumen alta paljastuvat tuhannet höyryävät, löyhkäävät ulostekasat. Ehkä nuo jätökset olisi syytä kerätä, paketoida, ja lähettää paketteina jokaiselle kaupungin koiranomistajalle? Koiraveroa voisi myös nostaa ainakin kymmenkertaiseksi.


(Niilo Paasivirta)