Kesäloma

10.5.1998

Kohta se taas alkaa. Nimittäin nuorisollamme alkaa kesäloma koulusta. Nythän on niin, että kesälomalla laiskat nuoret, nuo hylkiöt, jotka eivät aktiivisesti hae kesätyötä itselleen, viettävät kesänsä turmiollisessa epäsiveettömyydessä ja alkkoholia nauttien. Usein menevät he vielä johonkin saatananpalvojia kuhiseviin rokkikonsertteihin, jossa on kuulonmenetyksen ohella seurauksena mitä pöyristyttävin siveellinen turmio. Huumekauppiaat riehuvat rokkikonserteissa täysin vapaasti, sillä erinomainen poliisimme ei millään voi ehtiä joka paikkaan määrärahojen puutteen takia.

Näihin erinomaisen pahoihin yhteiskunnallisiin ongelmiin on kuitenkin olemassa hyvä, kristillinen ratkaisu. Ratkaisuni ei paitsi säästäisi valtiollemme paljon rahaa, vaan olisi siitä myöskin nuorisollemme pelkkää siunausta.

Ratkaisu on tietenkin valtion järjestämät nuorison kesätyöleirit. Reippaassa maa- tahi metsätyössä nuorisomme karaistuisi ja tottuisi rehtiin, ruumiilliseen työhön ja kuriin. Työnteosta ei voisi nuorisollemme seurata kuin hyvää. Säännöllinen, puhdas, ja kristillinen elämä, jota työleireillä noudatettaisiin, opettaisi nuorille ylevää isänmaallisuutta ja uskoa Jumalaamme. Nuorisomme tulisi maailmalla tunnetuksi reippaudesta, rehtiydestä, siveellisyydestä, tunnnollisuudesta, säännöllisyydestä ja syvästä uskosta Kaikkivaltiaaseen!

Leireillä olisi jokaiselle nuorelle varattu tietty työ, joka vähintään olisi kesän aikana ehdittävä suorittaa. Vanhemmille nuorille sopisi tämänlaiseksi työvelvollisuudeksi esimerkiksi metsähehtaarin istuttaminen, nuoremmille asetettaisiin luonnollisesti kevyempiä tehtäviä. Työvelvollisuus olisi syytä pitää riittävän pienenä, jotta aikaa riittäisi myöskin leireilla suoritettaviin töihin - luonnollisesti nuoret laittaisivat ruokansa itse. Samoin olisi hyvä olla myöskin ohjattua liikuntaa, jottei leiri olisi pelkkää yksitoikkoista työntekoa.

Kuri olisi leireillä syytä pitää tiukkana, sillä kasvava nuori haluaa ja tarvitsee rajoja, joita koitella. Niitä epäsosiaalisia nuoria, jotka tahtovat näitä rajoja alati rikkoa, tulee rankaista tiukasti mutta lempeästi, lievää ruumiillistakaan kuritusta kaihtamatta. On parempi antaa vähän vitsaa, kuin päästää näiden nuorten kehitys ohjautumaan lavealle tielle. Rajat tuovat leirillä nuorillemme turvallisuuden tunnetta, ja näin varttuvat he lainkuuliaisiksi kansalaisiksi valtiomme hyvässä, Jumalan pelkoon opettavassa ohjauksessa.

Jo hyvin nuorillekin kansalaisimme, ehkä jopa peruskoulumme ala-asteen oppilaille, olisi hyötyä terveellisestä ulkoilmaelämästä, vaikkei heitä ehkä vielä raskaampiin töihin olisi syytä ottaakaan. Nykyajan lapset vain roikkuvat kaupungin saastaisessa ilmassa kaiket illat, etsien ainoastaan huvitusta. Lomahan ei tarkoita, että laiskottelisemme tahi etsisimme vain nautintoa, ei, vaan loma tarkoittaa sitä että syvennymme uskontoon ja luonnonrauhaan.

Levätäkin toki raskaan lukukauden jälkeen täytyy, emmekä toki tahdo varata lastemme lomaa pelkästään työntekoon. Joka sunnuntai lapset pääsisivät nauttimaan Jumalan sanan leipää kirkkoon. Kesäloman viimeisen viikon voisimme myöskin jättää lepoa varten, eli nuoret pääsisivät kotiin työleireiltä silloin, lukuunottamatta tietenkin niitä nuoria joiden työkiintiö on erinäisistä syistä jäänyt suorittamatta kaikilta osin.

Armaassa maassamme olisi mitä pikimmin ryhdyttävä toimenpiteisiin, että nuorisomme turmeltuminen saadaan pysäytettyä. Niinpä ehdotankin, että valitsette minut eduskuntaan, niin saadaan kansaamme edustamaan edes yksi rehti ja reipas päättäjä jonkin nykyisen turhan, löysän ihrakasan, joka vain kiertää taksilla komiteasta ja kokouksesta toiseen palkkioita keräten, tilalle.


(Niilo Paasivirta)