Karhuongelma!

15.6.1999

Nyt tämä jo alkaa mennä kerta kaikkiaan aivan liian pitkälle! TAAS jouduimme lukemaan sanomalehti Keskisuomalaisestä hirveän, järkyttävän tapauksen, kun karhu oli piirittänyt kahta kalastamassa ollutta miestä. Ja kun sitä tultiin ampumaan, livahti tuo ovela roisto takaisin metsän kätköihin. Sallimus ei antanut miesten saada edes oikeutettua kostoa kärsimyksistään.

Eikö jo olisi aika vihdoinkin ratkaista Suomen karhuongelma lopullisesti? Miten Suomen valtio voi sallia valtavien henkisten kärsimysten ja tuhansien kauhistuttavien raatelujen ja kuolemien jatkuvan maassamme vuosi toisensa jälkeen! Kerrassaan käsittämätöntä piittaamattomuutta. Jopa työttömiä, noita laiskoja mitättömyyksiä, hoidetaan maassamme paremmin kuin karhuongelmaa!

Nyt olisi yhteiskunnan aika ryhtyä välittömästi erittäin ripeisiin toimenpiteisiin, jotta viimeinenkin karhu saataisiin maastamme tapettua! Voimme arvata, että suurin osa noista likaisista hirviöistä luikertelee tänne Venäjältä. Rajojamme olisi karhujen, noiden syöpäläisten, lopullisen hävityksen jälkeen vartioitava erityisen tarkasti jottei kansalaistemme enää koskaan tarvitsisi pelätä noita kauheita petoja.

Maassamme varmasti on riittävästi taitavia, asiantuntevia metsästäjiä. Olisi yksinkertaisesti poistettava karhulta kaikki rauhoitukset ja sallittava sen metsästys aina ja kaikkialla. Tässä erikoistapauksessa sallimme myös metsästyksen kaupunkialueella. On tietysti turha toivoa, mutta tapporahakin olisi mainio idea.


(Niilo Paasivirta)