Kännykkäpelit turmelevat nuorisomme!

6.6.2007

Tarkistaessani tänään, mitä irstasta ja likaista sontaluukusta tulee, havaitsin ohjelmatietojen joukossa myös Family Channelin laadukkaan dramatisoidun dokumentin:

19:00 Enkelin kosketus
Virtuaalitodellisuus. Enkelit joutuvat puuttumaan teinipojan elämänkulkuun, jonka tajunnan väkivaltaiset videopelit ovat pahasti sumentaneet.

Nythän on niin, että tästä huolimatta en milloinkaan voi varsinkaan lapsiperheille eikä ylipäänsä kenellekään sontaluukun katsomista silti suositella. Ehkäpä digikanavat tuovat asiaan parannusta, kun seurakunnan pastori voi asettaa digiboksiin suodattimen, joka sallii vain hyvien ohjelmien katsomisen.

Mutta, ko. ohjelmatieto osoittaa, kuinka väkivaltaa vastustavat ja lapsia suojelevat tahot ovat usein vuosia jäljessä saastan kehitysprosessista. Tällä hetkellähän nimittäin lapsia ja nuoria uhkaavat kaikkein eniten ei videopelit vaan kännykkäpelit. Niitä voi latailla täysin vailla vanhempien tietoa ja kontrollia! Tutustuin siis perinpohjaisesti tätä nuorisomme herkkää mieltä jäytävän syövän tarjontaan.

Internetin puolelta muistamme, että ylivertaisesti suosituimpia pelejä ovat väkivaltaiset sotapelit, okkultismia sisältävät fantasiataistelupelit, ja jos jonkinlaiset turpaan mättöpelit. Ja sama trendi näkyy päivänselvästi myös kännykkäpelien puolella. Nämä pelit turruttavat lapset ja nuoret nopeasti raakaan väkivaltaan, luiden napsahteluun poikki ja veren ja sisäelimien roiskeeseen. Ei ihme, että olemme jatkuvasti pakotettuja lukemaan uutisista yhä nuorempien tekemistä ja yhä raaemmista väkivallanteoista. Seksi tai suoranainen porno liittyy aina myös kiinteänä osana väkivaltaviihteeseen, eivätkä kännykkäpelit ole tässäkään asiassa poikkeus.

Näiden kännykkäpelien sankareilla on usein myös valtavia supervoimia. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, mistä tällaisten voimien annetaan ymmärtää tulevan, ja mikä tietty tarkoitus siinä on, että lapsen tai nuoren annetaan kuvitella saavansa itse taikavoimia ja mahtia, kun he lähtevät tähän kulttiin mukaan.

Tavattoman suosittu peli on myös kännykkäpuolella "Sims" -niminen pelisarja. Siinä väkivalta jää vain vähän lievemmäksi; kyllä siinäkin pelissä tapellaan raa'asti ja välillä pelin henkilöt palavat kuoliaaksi elävältä hirveästi tuskasta karjuen. Mutta pahempaa on tässä pelissä esiintyvä okkultismi. Aaveet ja avaruusolennot ovat arkipäivää, pelin hahmot voivat keitellä taikajuomia ja opetella noituutta jne. Lisäksi pelin hahmot harjoittavat estoitta esiaviollista haureutta ja homoseksualisuutta. Ylivoimaisesti halutuimmat "modit" tähän peliin ovat heti ensimmäiseksi ne, joilla pelin hahmot saa alasti.

Suomessakin tällaisia hirveyksiä kehitetään suurella innolla. Pääkaupunkiseudulle nousee jatkuvasti uusia kännykkäpeliyhtiöitä, jotka oikein kieriskelevät kauhun, saastan, veren ja väkivallan, okkultismin, sodan ja epäluonnollisten hirviöiden aihepiireissä. Ja muistakaamme edelleen, että kuka tahansa pieni lapsikin voi milloin tahansa ladata vanhempien tietämättä tällaista kännykkäänsä, ja pelata sitä salaa!

Saapa nähdä, ehkä perinteisesti noin 5-20 vuoden kuluttua jo joku viranomainen tahokin huomaa tämänkin Oikean Mielipiteen ja suuresti närkästyy "täysin itse huomaamastaan epäkohdasta". Näin on aina ennenkin käynyt. Ei se haittaa, koska asioista oikeasti jotain tietävät kuitenkin tietävät senkin, mistä monet poliitikkojen "ajatuksista" loppuviimeksi ovat lähtöisin. Kukaan heistä ei suurin surminkaan voisi sitä tunnustaa, koska poliitikkojen kaikkien ajatusten täytyy virallisesti olla peräisin vain ja ainoastaan - puolueesta.

Päivitys 6.6.2007: kännykkäpelien valmistuskuvioissa mukana oleva taho TUNNUSTI, että melkein kaikki kännykkäpelien suunnittelijat ovat entisiä ROOLIPELAAJIA, ja että kännykkäpelien takana on "kansainvälinen saatananpalvojien eli roolipelaajien LIITTO" (suoraan ko. tahon omia sanoja!). Ko. taho myös paljasti, että asiaa ei edes ole erityisemmin yritetty salailla. Nykyaikana kun tämä lienee jo niin yleisesti hyväksyttyä arkipäivää.


(Mr. Niilo Paasivirta)