Matkapuhelimet turmelevat nuorisomme!

8.2.2000

Lähiseudun koulujen pihat ja ympäristö ovat vähän väliä täynnä nuoria, joiden matkapuhelimet hälyttävät jatkuvasti, ja jatkuvasti he myöskin soittelevat niillä kavereilleen. Herää kysymys, onko tämä tervettä kehitystä tai hyväksi nuorisollemme? Vastaus: ei ole! Matkapuhelimilla on turmiollinen vaikutus, ja ne tulisi kieltää alaikäisiltä eli alle 21-vuotiailta kokonaan.

Ensinnäkään, ei ole sitovasti todistettu, että matkapuhelimien säteilykenttä ei aiheuttaisi aivosyöpää. Minusta etenkin kasvavien nuorten aivoja tulisi suojella matkapuhelimien sähkömagneettisen kentän aiheuttamilta terveysriskeiltä. Pistäisitkö sinä lapsesi pään mikroaaltouuniin? Tai ydinreaktoriin? Miksi sitten sallit lapsesi pitää aivojaan jatkuvasti voimakkaan sähkömagneettisen kentän vaikutuspiirissä?

Toiseksi, matkapuhelinten käyttö ei sovi raha-asioista tunnetusti mitään ymmärtämättömille nuorillemme. Tuhannet vanhemmat ovat joutuneet suorastaan taloudellisiin vaikeuksiin, kun nuoren matkapuhelinlasku onkin tuhansia markkoja kuukaudessa. Kyllä matkapuhelimen käyttö vaatii tervettä järkeä, harkintaa ja vastuuta. Nuorisomme ei näköjään ole sellaiseen valmis. Taloudellisistakin syistä on matkapuhelimet heiltä siis otettava pois.

Kolmanneksi, vanhemmilla ei liene aavistustakaan, mitä nuoret hyvin salatuilla GSM-linjoillaan juttelevat ja harrastavat? Seuraavat paljastukset tietenkin tyrmistyttävät vanhempia, ja herättävät luonnollista epäuskoa ja vastustusta. Mutta totuus on tuotava julki!

Nuoret eivät käytä matkapuhelimiaan kouluasioiden ja ystävyyssuhteiden hoitoon. Ei, vaan he käyttävät matkapuhelimia pääasiassa juhlien ja vapaa-ajan rientojen suunnitteluun. Nuoret järjestävät matkapuhelimien avulla mahdollisimman paljon bs. "bileitä". Tarkoituksena on poikkeuksetta päästä käyttämään alkoholia, sekä harjoittamaan esiaviollista seksiä, jonka uskontomme muuten kieltää ankarasti!

Myöskin yhä vahvemmin maamme vitsauksena näkyvä huumeiden käytön kasvu on matkapuhelimien syytä. Nuorten on helppo soitella kavereilleen, kunnes joku heistä tuntee huumevälittäjän - jolla on puolestaan myöskin kännykkä. Huumeita voi tilata matkapuhelinverkosta erittäin helposti.

Paheelliset juorut ja likaiset jutut leviävät myös matkapuhelinten välityksellä, ilman että aikuisilla on mitään mahdollisuutta tarkkailla lastensa viestejä. Saastaiset tarinat eivät todellakaan ole hyväksi lastemme moraaliselle kehitykselle.

Johtopäätöksenä voi olla vain yksi asia: matkapuhelimet on viipymättä, lainsäätäjien toimesta, kiellettävä alaikäisiltä eli alle 21-vuotiailta! Lapsilla ja nuorilla ei ole mitään syytä käyttää matkapuhelinta. Kyllä he pystyvät soittamaan kotoa ihan tavallisella puhelimella, vanhempien valvonnassa.


(Niilo Paasivirta)