Suomi juhlii!

3.12.2004

Näin joulun alla, kun uusi puhdas lumi, puhdas kuin suomalainen maastohiihto, peittää isänmaamme EU:n kasvot, on käsillä taas se merkittävä päivä, jolloin valtakuntamme silmäätekevät kokoontuvat Niilonpäivän juhlallisuuksiin Presidentinlinnaan. Olen jo nimittänyt presidentti Tarja Halosen sijaisekseni kättelemään vieraat, koska en maailmanlaajuisesti tärkeiltä velvollisuuksiltani taaskaan ehdi henkilökohtaisesti paikalle.

Mutta tämä juhla on koko kansan juhla! Nuorisomme on jo keräämässä aseita ja varusteita ulkotiloissa järjestettävää sotaveteraanien taksien potkimisjuhlaa varten. Maihinnoususaappaat on jo rasvattu ja eristysnauhaa on kiedottu pesäpallomailojen varsiin. Pesäpallo ja muu reipas väkivaltaliikunta onkin varsin suositeltavaa harjoitusta varusmiespalvelusta varten.

Poliisi ja mellakanhallintajoukot viettävät myös juhlaa ulkona reippaan fyysisen toiminnan merkeissä. Tämä leikkimielinen tapahtuma on mitä parhainta harjoitusta tuleviakin pamputuksia varten. Poliisin arkisessa työssä on hyvä päästä välillä rentoutumaan ja antamaan retkuille oikein kunnolla pamppua olan takaa. Toivottavasti sähkölamauttimet ja pippurisumutteet eivät korvaa tätä perinteistä ja näyttävää menetelmää.

Ja itse linnan tapahtumahan on vuoden suurin muotijuhla. Juhlaan osallistuvat naiset kilpailevat, kenellä on räikein rätti päällä. Vuosi vuodelta rievut myös kutistuvat pesussa, niin että toisena kilpailulajina on ilmeisesti asun paljastavuus.

Myöskään tavallista kansalaista ei ole unohdettu. Jokainen suomalainen voi digiboksista katsella juhlaa suorana lähetyksenä (pl. mainoskatkot). Tänä vuonna tv-kanavat voisivat pyytää urheiluselostajia selostamaan tapahtumat, jotta saisimme iltaan suuren urheilujuhlan tuntua. Eikä dopingista tarvitse kantaa huolta, päinvastoin: mitä enemmän osallistujat käyttävät dopingia, sitä jännittävämpää katsottavaa on tarjolla.

Epämääräinen huhu on, että näihin aikoihin myös jotkut köyhät syövät jollain torilla soppaa. Tästä ei onneksi tarvitse välittää, sillä jo monta vuotta sitten osoitettiin, ettei Suomessa ole nälkää tai soppajonoja. Siellä siis lienee jotain venäläisiä tms. Onneksi tuota ei tarvitse katsella televisiosta.

Joka tapauksessa kyseessä on siis koko kansan suuri juhla, ehkäpä koko vuoden kaikkein suurin. Vuosi vuodelta Niilonpäivän juhlallisuudet ovat olleet kansallemme yhä tärkeämmät.

Ai niin, jotain Suomen itsenäisyyden muistojuhlaa tms. vietetään myös samaan aikaan. Harmittavasti tämä vähämerkityksinen juhla tulee usein esille tänä isänmaamme EU:n suurena juhlapäivänä. Toivottavasti jatkossa ei enää kiinnitetä huomiota moisiin epäoleellisiin, ikivanhoihin juttuihin.


(Mr. Niilo Paasivirta)