Jyväskyläläiset peelot!

11.11.1999

Internetissä ja nyysseissä on jokaista kunnon kansalaista epäilemättä häirinnyt jo pitkään ryhmä häiritseviä peeloja, joilla on yksi yhteinen tekijä. Kaikki nuo häiriköt ovat poikkeuksetta Jyväskylästä! Miksi sitten juuri Jyväskylästä tulee nettiin niin paljon roskaa? Siihen ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan kyseessä on useiden osatekijöiden summa. Tässä kirjoituksessani aion eritellä nuo syyt tarkasti, ja ehdottaa erinäisiä toimenpiteitä ongelman vähentämiseksi.

Yksi syy on epäilemättä se, että Jyväskylässä on erittäin paljon muualta tulleita nuoria opiskelijoita. Nykyajan nuoriso on puutteellisen kasvatuksen ja kurin puutteen takia päässyt turmeltumaan. Nuorilla ei ole selkeitä rajoja, josta aiheutuu rajojen omatoiminen hakeminen muualta. Seurauksena on jengiytyminen, huumeiden käyttö, ja erilaisten ääriliikkeiden (turkiseläinten vastustus, luonnonsuojelu, uskonlahkolaiset, vegaanit, feministit, satanistit, larppaajat, grafiittien tuhertelijat, ilkivallantekijät) piirissä toiminta. Toiminta on usein hyvin järjestäytynyttä ja sitä johdetaan ulkomailta. Tuollainen sakki sitten tunkeutuu laajassa mitassa Internettiin riehumaan!

Eräs selkeä syy on siviilipalveluksen huolestuttava lisääntyminen kaupungissamme. Jyväskylähän on tunnettu sivarikaupunkina, ja Jyväskylän yliopisto on yleisesti määritelty sivariyliopistoksi. Siviilipalvelusmiesten toimintaan kuuluu kaikkien mahdollisten yhteiskuntaamme kuuluvien asioiden arvostelu, ja hirvittävä, suorastaan fanaattinen armeijan vastustus. Tuo ei voi olla enää tervettä, sillä Suomessa tulee kyllä aina olemaan armeija - joko oma tai sitten jonkun muun maan armeija. Tämä on kaikille asioita seuraaville aivan itsestäänselvyys.

Eivätkä syyt tähän lopu; eräs seikka, joka on yleisesti tunnettu tosiasia, mutta sitä ei haluta myöntää, on jyväskyläläisten asennevammaisuus. Täällä ihmiset ovat heittäneet uskontomme periaatteet roskakoriin. Vain sanomalehti Keskisuomalainen jaksaa pitää yllä oikeanlaista asennetta, joka pitää sisällään syvän uskonnollisuuden sekä kodin ja isänmaan kunnioituksen, jotka ovat kristillisyytemme perusarvoja. Mistään muista lähtökohdistahan ei oikea suomalaisuus kerta kaikkiaan VOI lähteä!

Muutenkin jyväskyläläisten asenne on kummallinen. Tämän näkee erityisen hyvin liikenteessä. Etenkin jalankulkijoilla on tavattoman röyhkeä käytös. Esimerkiksi, he suorastaan juoksevat suojatielle eteen, vaikka auton menoa ohi tarvitsisi odottaa vain muutamia sekunteja. Kyllä jalankulkijalla on aikaa odotella sen verran! Jos lähtee kävellen liikenteeseen, siihen on varmasti varattu riittävästi aikaa. Ne, joilla on oikeasti kiire ja jotka tekevät ns. töitä - sana, joka monelle jyväskyläläiselle on muuten täysin tuntematon käsite - kulkevat kyllä omalla autolla!

Edellinen kappale pohjustikin jo seuraavaa epäkohtaa Jyväskylässä: työttömyys. Nythän on niin, että työttömien puolustelijat saivartelevat kaikenlaisilla lamoilla ja "taloussuhdanteilla". Mutta totuus on kyllä se, että Jyväskylässä on työvoimapula! Kyllä töitä riittäisi vaikka kuinka. Mutta jostain syystä eräät "työttömät" eivät kuitenkaan tunnu huolivan töitä. Työvoimatoimiston olisi aika ottaa erittäin tiukka linja tuollaista menoa kohtaan! Kun otetaan ilmaiset rahat pois, niin johan alkaa työnhakuintoa tulla. Tietysti voitaisiin järjestää työttömille jotain tekemistä, esimerkiksi metsätöitä, sen eteen että saavat nostella työssäkäyvien heille hankkimia verorahoja täysin vaivatta.

Eräs ikävä tekijä Jyväskylässä on aivovuoto. Nuoret tulevat tänne opiskelemaan ja nostelemaan opintotukia ja -lainoja. Ja ne harvat, joista todella on johonkin, ja jotka valmistuvat joksikin, lähtevät tietysti muualle töihin. Tänne jää vaan kaikenlaista roskasakkia ja elämässään epäonnistuneita surkimuksia. Olisi kehitettävä keinoja, joilla houkutella nimenomaan meitä älykkäitä ihmisiä jäämään kaupunkiin. Esimerkiksi roimat kunnallisveron alennukset suurituloisille olisivat yksi keino!

Voitteko muka enää väittää, että suhtautuminen jyväskyläläisiin suurella halveksunnalla olisi jotenkin perusteetonta? Nyt olisi päättäjien aika lukea perusteltuja, oikeita kannanottoja, jotta kaupungissamme saataisiin kenties asioiden ajautumista yhä huonompaan suuntaan vähintäänkin hidastettua, tahi jopa kokonaan käännettyä. Ensimmäinen toimenpide on tietysti valita kaupunkimme johtoon henkilöitä, joilla on oikea ja selkeä kokonaiskuva asioista! Kyllä ne asiat siitä sitten alkavat luistaa.


Copyright © 1999 (Niilo Paasivirta) ()