Jääkiekko on kiellettävä!

Viime aikoina on erään hirveän pelin, jota ei urheiluksi sopine enää kutsua, takia halvaantunut useita reippaita Suur-Suomen miehiä! Mutta vaikka jo sillä perusteella olisi tämä "urheilu" kiellettävä, on olemassa vieläkin painavampia kristillisiä perusteita!

Jääkiekkokatsomoon tulvii ennen joka peliä tavaton määrä nuoria miehiä, joiden kuuluisi noina iltahetkinä olla lukemassa Raamattua tahi harrastamassa jotain muita hyviä harrastuksia. Nämä miehet ovat ennen lähtöään juoneet jo jotain alkkoholipitoista juomaa. Tupakka heillä käryää myös alituiseen suupielessä! Puheet ovat hirveän rivoja ja herättelevät jo mieletöntä kiihkoa joka heitä odottaa.

Sitten päästään katsomoon, ja auta armias, minkälainen jumalaton riekkuminen siellä alkaa! Esiin kaivetaan "tuoremehut", joihin pojat jo kotonaan ovat alkkoholia lisänneet. Peli alkaa, ja katsomossa alkaa älytön mölyäminen ja taukoamaton raakojen rivouksien ja väkivaltaan kannustavien huutojen kuoro. Jos vain pelaaja tai tuomari tekee pienenkin virheen, seuraa sitä kuvottava ryöppy rivoja kirosanoja ja riettauksia. Nuoret kiihoittavat toisiaan katsomossa eläimelliseen kiihkoon, josta seuraa myöhemmin elämässä niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin haittoja.

Ja jos vain kaukalossa syntyy tappelu, niin sehän on sitten koko illan kohokohta, ja seuraa sitä hurja veren himo ja kiihko! Kaikki toivovat, että joku nuori peräti kuolisi kaukalossa yleisön riemuksi, tai että ainakin verta lainehtisi valkealla jäällä litroittain!

Vaan ei tämä rietas bakkanaali pääty pelin loppumiseen, ehei! Nuoret lähtevät ulos ja etsivät vastapuolen kannattajia väkivalta mielessään. Jos ei tappelua synny, niin sitten ainakin lähdetään ravintolaan juomaan alkkoholia aina myöhään yöhön asti. Sieltä etsitään epäsiveellisiä nuoria naisia esiaviollisen haureuden harjoittamista varten! Seurauksena on usein paha tauti (eli ns. veneerinen tauti), ja tytöille heidän koko elämänsä turmeleva avioliiton ulkopuolinen äpärälapsi!

Vaan vielä ravintolastakin lähdetään sitten "jatkoille" jonkun yksityisasuntoon, joka usein tolkuttomassa humalassa sitten turmellaan ja rikotaan perusteellisesti. Onpa tämä huoneusto usein jonkun nuoren vanhempien ainoa asunto!

Niin tavatonta ja kauheaa kurjuutta ja turmelusta aiheuttaa tämä suorastaan saatanallinen peli, mikä olisi mitä pikimmin armaan Suur-Suomemme laissa kiellettävä ankarasti!


(Niilo Paasivirta)