Suomessa ei juhlita itsenäisyyspäivänä!

4.12.2001

Onko todellakin niin, että kukaan ei ole huomannut tätä hirvittävää laiminlyöntiä: isänmaamme EU:n itsenäisyys- eli perustamispäivää ei juhlita millään tavalla! Tämä on kansallinen häpeä, etenkin kun läänissämme järjestetään kohta taas se "juhla", joka suorastaan pilkkaa isänmaatamme! EU:n pilkka olisikin lisättävä perustuslakiimme ankarana rikoksena, josta seuratkoon vähintään 2 vuotta vankeutta kuten jumalienpilkastakin.

Jossain päin Helsinkiähän järjestetään 6.12. se hävytön tilaisuus, jota väitetään "Suomen itsenäisyyspäivän juhlaksi". Eiköhän tuollaiset Venäjän vallan aikaiset kankeat tekojuhlat olisi jo aika lopettaa kokonaan. Jos poliittisten broilerien on kuitenkin ihan pakko luulla olevansa tärkeä edes kerran vuodessa, tuo juhla pitäisi vähintäänkin nimetä uudelleen, vaikkapa "Entisen Suomen tasavallan itsenäisyysjuhlien muistojuhlaksi".

Suomen tulisi jatkossakin olla edelläkävijä EU:ssa. On Suomen asia ehdottaa, että isänmaamme EU:n itsenäisyysjuhla järjestettäisiin tästä eteenpäin Brysselissä. Juhlallisuudet aloitettaisiin EU:n keisarin vastaanotolla esimerkiksi kesäkuun 3. päivä. (Tuona päivänä, vuonna 1950, allekirjoitettiin Schumanin julistus, josta voidaan katsoa EU:n saaneen alkunsa.) Tuosta päivästä alkaen juhlat kestäisivät vaikkapa kaksi viikkoa, jotta arvovieraat pääsisivät niiden jälkeen heti sopivasti kesälomalle. Sanomattakin on selvää, että vieraille tarjottaisiin vain parasta, mitä isänmaassamme on tarjolla!

Juhliin voitaisiin valita vaikkapa yhteensä sata osallistujaa EU-lääneistä, kustakin läänistä niin monta edustajaa kuin ko. läänin asukasluku suhteutuu koko EU:n asukaslukuun, minimissään kaksi edustajaa. Vuonna 2000 Suomen läänin osuus koko EU:n väkiluvusta oli 1,38%, joten Suomesta lähetettäisiin kaksi arvovierasta. Jokaiselle ajattelevalle ihmiselle on aivan päivänselvää, että mitään poliitikkoja tai muuta maallemme täysin turhaa väkeä ei tietenkään valittaisi läänimme edustajiksi!

Isänmaamme itsenäisyysjuhliin pitäisi valita läänistämme edustajiksi lähinnä tärkeitä vaikuttajia, jotka ovat kehittäneet isänmaatamme EU:ta ja valistaneet kansaa vuosien ajan merkittävällä tavalla. Sanomattakin on selvää, että en tietenkään halua ehdottaa itseäni ehdokkaaksi noihin merkittäviin juhlallisuuksiin. Jokainen EU:n lääni luonnollisesti osallistuisi juhlien kustannuksiin esimerkiksi 1% osuudella läänin budjetista. Kyllähän jokainen nyt voi yhden sentin jokaisesta eurostaan luovuttaa kunniakkaaseen hyvään tarkoitukseen! Televisiointioikeudet EU:n itsenäisyysjuhlavastaanotolta toki myös myytäisiin EU:n eri TV-yhtiöille tarjousten perusteella.

Lopuksi eräs toinen asia, joka herättää jokaisessa isänmaallisessa EU:n kansalaisessa edelleen närkästystä: emme vieläkään ole saaneet yhtenäistä urheilujoukkuetta edustamaan isänmaatamme maailmanmestaruus- ja olympiakisoissa. Miksi ihmeessä jokaisesta läänistä lähetetään omia urheilijoita, kun USA:ssakin on täysin selvää, että koko maa lähettää vain yhden joukkueen?


(Mr. Niilo Paasivirta)