Suomen tietoturva on mennyttä!

17.10.2002

Tämä on Suomen LOPPU! Nyt eduskunnan pölhöys on saavuttanut aivan uuden asteen. Viimeaikaiset lyhytnäköiset päätökset murtavat nyt valtiomme tähän asti järkähtämättömän lujana säilyneen vankan tietoturvan. Kohta ulkomaalaiset pääsevät vakoilemaan valtion asioita miten huvittaa.

Eduskunta on nimittäin päättänyt siirtyä Microsoft Windows XP -käyttöjärjestelmään. Tietoturvamme murtuminen toteutuu viimeistään kesällä 2003. Paras siis alkaa etsiytyä johonkin turvallisempaan valtioon, sillä täällä ei enää sen jälkeen ole mitään turvaa.

Nythän on niin, että Microsoft on samaan aikaan julkistamassa koko Windows XP:n lähdekoodia kaikenlaisten hakkerien tutkittavaksi. Tämä tarkoittaa väistämättä hakkeroinnin helpottumista suorastaan naurettavalle asteelle. Kohta internet on pullollaan valmiita kräkkäysohjelmia, joilla voi tehdä laittomat kopiot kaikkien Windows XP -tietokoneiden muistien sisällöistä.

Sanomattakin on selvää, että tämä "Open Source" -hömpötys tuhoaa ainoan viimeisen turvallisen käyttöjärjestelmän eli Windows XP:n. Johan me olemme katkerasti kokeneet ns. ilmaisen Linux-käyttöjärjestelmän haavoittuvuuden erilaisille madoille ja viruksille, jotka leviävät webbisivujen välityksellä Linux-koneesta toiseen.

Suurista ohjelmistoista löytyy väistämättä joitakin turvallisuusaukkoja, jopa Windows XP:stä, vaikka se onkin maailman turvallisin ja vuosikymmeniä maailman parhaiden asiantuntijoiden toimesta hiottu huipputuote. Näin ollen kuka tahansa voi löytää reikiä, kun lähdekoodi levitellään minne sattuu.

Ilmeinen ratkaisu ongelmaan olisi se, että Microsoft kiireesti luopuisi saastaiseksi tulleesta Windows XP:stä, ja kiireen vilkkaa julkaisisi uuden käyttöjärjestelmäversion. Suomen kannattaisi sen jälkeen nopeasti siirtyä tähän uuteen käyttöjärjestelmään, joka olisi turvallinen, sillä sen lähdekoodia ei leviteltäisi.

Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, mitkä tahot ovat pakottaneet Microsoftin julkaisemaan lähdekoodit hakkereiden iloksi. Takana on kansainvälinen salaliitto, jonka tavoitteena on uusi maailmanjärjestys. Voimme jo melkein kuulla YK:n mustat helikopterit uhkaavan pörinän, sekä nähdä kohtalon miekan joka roikkuu maamme yllä.


(Mr. Niilo Paasivirta)