Vihdoinkin Internettiä aletaan valvoa!

30.10.2006

Tänään jokainen rehellinen kansalainen varmasti huomasi hyvän, rohkaisevan uutisen: Sisäministeri Kari Rajamäki haluaa yhteistyössä Venäjän kanssa valvoa internet-sivustojen sekä uutis- ja puheryhmien sisältöä. Vihdoinkin päättäjät ovat alkaneet ottaa huomioon Oikeat Mielipiteet. Minähän varoitin jo yli yhdeksän vuotta sitten, että internettiä on alettava valvoa! Päättäjillä on mennyt "vain" yhdeksän vuotta siihen, että he "omatoimisesti täysin itse keksivät" saman asian, jonka minä olin jo ajat sitten ensimmäisenä esittänyt.

Jos päättäjät olisivat toimineet nopeammin, esimerkiksi vaikka kahdessa vuodessa, olisi todennäköisesti vältetty USA:n vuoden 2001 terrori-iskutkin kokonaan, kun internettiä olisi ajoissa alettu valvoa terroristien tiedonvälityksen varalta. Mutta koska päättäjät ovat sellaisia mitä ne ovat, niin tietenkään he eivät "omatoimisesti täysin itse keksineet" minun esittämääni ajatusta ajoissa.

Digitoday-lehdessä sanotaan myös: "Venäjän ja EU:n välisessä terrorismin torjunnan yhteistyössä molempia osapuolia hyödyttävä muoto on tiedonvaihto internet-sivustojen sekä uutis- ja puheryhmien sisällöistä. Lisäksi tietoverkoissa tapahtuvan terroristien salatun viestiliikenteen paljastamiseen pyrkivät yhteishankkeet ovat hyvä keino terrorismin vastaisessa toiminnassa, painotti sisäasiainministeri Kari Rajamäki Helsingissä 30. lokakuuta pidetyssä Euroopan unionin ja Venäjän sisä- ja oikeusasioiden pysyvän kumppanuusneuvoston kokouksessa."

Tästä näemmekin, että päättäjillä ei tietenkään ole mitään aavistustakaan mistään, mikä tietenkin oli odotettavissakin. Ei nykyaikaisia salauksia voida purkaa millään keinolla. "Salatun viestiliikenteen paljastaminen" ei siis ole mahdollista, jollei sitten tarkoiteta ainoaa loogista ja järkevää johtopäätelmää, joka salauksien purkamattomuudesta seuraa. Ja koska tunnemme päättäjät, niin ei tietenkään tarkoiteta. Tämäkin johtopäätelmä on minun tehtävä, jotta päättäjät voivat sen ehkä sitten esim. yhdeksän vuoden päästä "itse keksiä".

Koska salauksia ei voida purkaa, on ainoa keino kieltää salauksien käyttö koko maailmassa. Salauksen käyttäminen internetissä on tehtävä terrorismiin verrattavaksi rikokseksi. Vain tällä keinolla voidaan todella estää terroristien viestintä internetissä. Katsotaanpa, meneekö päättäjiltä tämänkin tosiasian tunnustamiseen yhdeksän vuotta. Joka tapauksessa tämä päättäjän esittämä "idea" osoitti, kuinka monta vuotta ajastaan jäljessä päättäjämme ovat. Kannattaisikohan sinunkin - aivan, juuri sinun - vähän miettiä, ketä oikein aiot äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa?


(Mr. Niilo Paasivirta)