Internettiin kirjoittamista on tarkkailtava!

1.10.2000

Netin keskustelupalstoille levinnyt perätön huhu Arsi Harjun dopingkärystä nostaa jälleen esille sen selkeän tosiasian, jota olen monta kertaa mielipiteissäni painottanutkin. Suomalaisille ei ole annettava täysin vapaata pääsyä Internetin syövereihin.

Kun tanskalaisen kuulantyöntäjän kuulema huhu levisi Internettiin, suomalaiset ottivat sen heti totena vailla minkäänlaista epäilyä. Tämä osoittaa sen, että meillä Suomessa ei vielä olla valmiita kansainväliseen yhteisöön, vaan täällä kuitenkin ollaan jäljessä eurooppalaista sivistystä.

Joko itse Internettiin kirjoittaminen on sallittava vain toimittajille, jotka ovat vastuullisia alan ammattilaisia, ja tarkistavat kaikkien juttujen oikeellisuuden, tai niille, jotka tunnetusti ovat aina kirjoittaneet Internettiin totuuksia ja perusteltua asiaa. Näihin jälkimmäisiin tietysti luemme allekirjoittaneen.

Tai, toinen vaihtoehto Saudi-Arabian malliin, eli suomalaisten Internet-surffailusta suodatetaan kaikki hiukankin epäilyttävä materiaali armotta pois. Tämä jälkimmäinen vaihtoehto olisi monella tapaa siunauksellinen, suojelisihan se myös lapsiamme turmelukselta ja Saatanan viettelyksiltä.

Microsoftin uusi Windows 2000 käyttöjärjestelmä antaa monipuoliset mahdollisuudet kaiken Internet-toiminnan kirjanpitoon ja suodatukseen. Tässä mielessä kaikkialla olisi entistäkin nopeammassa aikataulussa siirryttävä nimenomaan Microsoft Windows 2000 -käyttöjärjestelmään, kuten kaikkialla onkin selvästi tapahtumassa, ja Linux olisi puolestaan kokonaan kiellettävä.


(Mr. Niilo Paasivirta)