Helsingin Sanomat huumeliigan asialla!

12.2.2001

Nyt tämä alkaa mennä jo liian pitkälle! Helsingin Sanomat esitteli sunnuntaina 11. helmikuuta koko sivun värikuvana kannabishuumetta. Mistä lähtien tällainen törkeä huumerikokseen yllyttäminen muka on ollut maassamme sallittua? Huumediilereitäkin esiteltiin oikein värikuvissa, että kaikki lapset varmasti tietävät mistä ostaa.

Kirjoituksessa lähdettiin täysin kritiikittömästi ylistämään kannabiksen käytön autuutta! Minkäänlaista huomiota ei kiinnitetty siihen tosiasiaan, että kannabis on väistämätön portti koviin huumeisiin. Kirjoituksessa vain itkeskeltiin huumerikollisten yhdistyksen "vaikeuksia", joita tietenkin yhteiskunta oli ihan vain ilkeyttään heille järjestänyt!

Helsingin Sanomat on syyllistynyt törkeään huumeiden käytön yllytykseen. Kerrassaan pöyristyttävää, että Suomen tärkeimpänä pidetty lehti asettuu kansainvälisten huumeliigojen puolelle. Kyllä nyt Helsingin Sanomien arvostus romahti koko kansan silmissä täysin pohjalle. Itse juttua en edes lue, se on niin kerrassaan ala-arvoista valehtelua alusta loppuun. Joku huumefanaatikko on runoillut valheita vaahto suusta roiskuen!

Kirjoituksessa ei ollut totuuden hiventäkään! Ei ole olemassa "mietoja" huumeita, vain erittäin vaarallisia ja tappavan vaarallisia! Kannabis johtaa aina koviin huumeisiin, ja se itsessäänkin aiheuttaa psykoosin, käyttäjän nopean vieraantumisen kaikesta arkielämästä, elämän keskittymisen vain huumeen saannin ympärille, passivoitumisen ja ruumiin rappeutumisen sekä keuhkosyövän. Se on kuulkaa karmea näky, kun kannabispsykoosissa oleva alaikäinen tyttö riuhtoo suljetulla osastolla lepositeissä. Ja niin käy useimmiten jo ensimmäisestä kokeilusta.

Pekka Saurin radio-ohjelmaan oli jo tullut soittoja sotaveteraaneilta, jotka lupasivat vähentää huumerikollisuutta niskalaukauksilla diilerien päähän. Kansa oli myös sitä mieltä, että huumerikollisilta pitäisi katkoa sormet - niin, sehän kyllä vähentäisi kannabissätkien käärimistä. Tässä mielessä Helsingin Sanomien kirjoitus on sinällään hyvä asia, koska se kyllä varmasti herättää kansan syvimmät tunnot lähes Talvisodan kaltaiseen vastarintaan!

Rukoilkaamme Jeesusta, että eduskunta ottaisi nyt uudet huumelait uuteen käsittelyyn, ja että lakia kovennettaisiin erittäin ankaralla kädellä! Kyllä huumeiden käytön täytyy johtaa automaattisesti ehdottomaan vankilatuomioon, koska vankila on ainoa paikka, jossa huumevieroitus voi onnistua kunnolla. Linnatuomion täytyy siinä mielessä myös olla aina riittävän pitkä, vähintään useita vuosia. Jo ensikertalainen tai alaikäinen on ehdottomasti tuomittava, koska jos tästä aletaan lipsua, huumeet valtaavat väistämättä koko maan.

Eräskin nuori tyttö oli ottanut LSD:tä kaverien kanssa, huusi sitten "osaan lentää", ja hyppäsi 8. kerroksesta kadulle. Nuori poika oli puolestaan samassa tilanteessa luullut olevansa Batman. Toinen tyttö oli huumepäissään luullut olevansa appelsiini ja kuorinut ihonsa kuorimaveitsellä.

Tietenkään kansalaisluottamusta ei entiselle huumenarkkarille voida milloinkaan palauttaa, mutta jatkuvan tarkkailun ja kurin alaisena narkkaristakin saadaan joskus jonkinlainen sekatyömies tai muu halpa-arvoisiin töihin käytettävä apulainen. Huumemiehille ei mitään luottamustoimia voida enää ikinä antaa, koska narkomania ei koskaan parane, ja tyyppi voidaan yhdellä kannabissätkällä houkutella vaikka maanpetokseen. Narkkarihan myy vaikka isoäitinsä huumeen vuoksi.

Kannattaisi siis saada nuoret ajattelemaan seurauksia ennen huumetouhun aloittamista. Kirkkaimmin nuorille saadaan asia perille sillä, kun tuodaan huumetuomiot aina nimien kera, yksityiskohtaisesti, julkisuuteen! Huumerikoksesta tuomittu on heti erotettava työpaikastaan ja suljettava näyttävästi yhteiskunnan ulkopuolelle. Se on ainoa keino, jolla nuoriso saadaan ymmärtämään teon vakavuus.


(Mr. Niilo Paasivirta)