Keskisuomalainen Suosii Huumeita!

Eli Huumehemmot Kuriin, Osa 5

14.7.1998

Sanomalehti "Keskisuomalainen" julkaisi 11.7.1998 tyrmistyttävän, huumeita suosivan artikkelin. "Hassissätkä kiertää kädestä käteen Kirkkopuiston nurmikolla. Aina kun joku ottaa henkosen, ilman täyttää imelänpehmeä tuoksu.", aloittaa artikkeli "Kannabis on minusta turvallisempaa kuin tupakka".

Ikinä en ole tässä lehdessä, joka yleensä on oikealla asialla, nähnyt moista artikkelia, joka on täynnä valheita ja väärää huumetietoa! Artikkelissa mm. väitetään narkomaanin suulla, että alkoholi on vaarallisempaa kuin kannabis! Minkäänlaista kritiikkiä väitteitä kohtaan ei ole esitetty.

Tietääkseni huumausainerikokseen yllyttäminen on maassamme edelleen rikos. Olisiko aika tehdä Keskisuomalaisen artikkelista tutkimuspyyntö poliisille?

Loppuosa artikkelista on sellaista saastaa ja väärää tietoa, etten halua siitä kertoa tässä.

Asiantuntevalle rikosylikomisariollekin on sitten pienessä sivuun sysätyssä laatikossa suotu muutama sananen. Hänenkin sanansa on sensuroitu ja lyhennelty huolella, ja lisätty tahallaan hänen sanomakseen mm. idioottimainen anglismi "pitkässä juoksussa". Väitetään myös, että "rikosylikomisario uskoo vakaasti portti-teoriaan", vaikka kysehän ei ole uskosta, vaan tieteellisesti todistetuista tosiasioista!

Kannabis on portti kovempiin huumeisiin. THC varastoituu elimistöön ja aiheuttaa huumautumisen jopa viikkoja aineen nauttimisen jälkeen. Kannabikseen syntyy voimakas riippuvuus. Se aiheuttaa limakalvo- ja keuhkovaurioita. Jo ensimmäinen käyttö laukaisee monilla skitsofrenian, ja pitemmästä käytöstä on lähes varma seuraus kannabispsykoosi. Nämä tosiasiat oli artikkelista jätetty kokonaan mainitsematta!

Huumenuoret, joita artikkelissa haastatellaan, olisi artikkelin perusteella asetettava syytteeseen törkeästä huumausainerikoksesta. Tämänkaltainen juttu täyttää kyseisen rikoksen tunnusmerkit; siinä yllytetään isoa ihmisjoukkoa, Keskisuomalaisten lukijoita, huumausainerikokseen!


(Niilo Paasivirta)