Hyvä Lakiuudistus!

Eli Huumehemmot Kuriin, Osa 4

9.7.1998

Johdannoksi: tiesittekö, että voitte saavuttaa pysyvän hyvän olon - "permanent high", kuten onnelliset menetelmän käyttäjät sanovat - helposti? (URL: http://www.urbanlegends.com/drugs/trepanation.html)

Ja mikä pahinta, menetelmä on täysin laillinen.

Tosin, koska menetelmä saattaa vahingoittaa käyttäjäänsä, sekä se saattaa tuottaa myös nautintoa, tulisi se toki kieltää Suomen laissa.

Eli, eikö voitaisi yksinkertaistaa lainsäädäntöä? Pari selkeää pykälää rikoslaissa kattaisi mm. kaikki huumeet, ilman että niitä tarvitsisi jokaista erikseen kieltää! Tämä olisi todella suuri edistysaskel. Mikäli minut valitaan eduskuntaan, ryhdyn välittömästi ajamaan lakiin tätä tärkeää muutosta.

En ole lakimies, mutta tässä hieman pohjaa lakipykälille. Käytän termiä "huumausrikos" jotta se erottuu selvästi nykyisestä virheellisestä laista, jossa puututaan vain aineisiin.

Aluksi pari määrittelyä:

Huumausmenetelmä
Huumausmenetelmänä pidetään toimintaa, menetelmää tai ainetta, joka tuo käyttäjälleen nautintoa, ja joka saattaa vahingoittaa käyttäjäänsä.
Huumausaine
Huumausaineina pidetään kaikkia aineita, joita käytetään erilaisissa huumausmenetelmissä.

Ja sitten lakitekstiä:


1 §: Huumausrikos

Joka laittomasti käyttää huumausmenetelmää, on tuomittava huumausrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yritys on rangaistava.

2 §: Törkeä huumausrikos

Jos huumausrikoksessa

ja huumausrikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä huumausrikoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.


Ja niin edelleen; seuraavat pykälät on helppo korjata uuden lain mukaisiksi.


(Niilo Paasivirta)