Hakkerit taas asialla!

3.11.2005

Nyt tämä törkeä ihmisten oikeuksien polkeminen alkaa jo mennä liian pitkälle! Sony on kehittänyt toisen sukupolven kopiosuojauksen, niin eikös heti joku hakkeri mene laittomasti senkin murtamaan ja vielä rikollisesti kiirehdi äkkiä julkaisemaan hakkeroimalla saadut tiedot internetissä, josta niitä ei ikinä enää saa edes sensuroitua pois!

Taas ovat hakkerit asialla viemässä rehellisten ihmisten elantoa. Joka kerta kun musiikkiteollisuuden toimintaa haitataan tällä tavalla, musiikkiteollisuudelle tulee biljoonien eurojen tappiot. Onneksi uusia lakeja ollaan kovaa vauhtia laatimassa nimenomaan tämän hakkeriongelman selvittämiseksi.

EU:ssa tullee kiireellisessä järjestyksessä voimaan se tärkein ja kiireellisin laki, eli ns. analogisen kopioinnin kieltäminen rikoslaissa. Tällä hetkellä kuka tahansa pystyy vielä kopioimaan laittomasti äänitteitä esimerkiksi nauhoittamalla niitä ns. magneettinauhalle, tai hakkeroimaan tietokoneen äänikorttia laittomasti siten, että äänidata muuntautuu vaikkapa laittomaan mp3-formaattiin. Ensimmäinen askel on siis päivänselvästi kieltää tämä toiminta. Toisaalta se on jo nykyisen lain mukaan kopiosuojausten kiertämistä, eli sinänsä siitä voidaan jo tuomita vuosi vankeutta.

Kun kaikki kopiointi on tiukasti ja poikkeuksetta laissa kielletty, ja Teosto- yms. maksuja runsaasti korotettu, voimme vihdoinkin alkaa kehittämään kolmannen sukupolven kopiointisuojausmenetelmiä. Uusimmat kopiosuojaukset voisivat esimerkiksi vaatia rekisteröitymistä levy-yhtiön web-sivuille, jotta vain levyn rehellinen omistaja voi käyttää ja kuunnella levyä suojausavaimella, jonka saa ainoastaan rekisteröitynyt käyttäjä laillisen levynsä sisältämän koodin avustuksella.

Mitä kauemmin ostettu levy on kuunneltavissa, sitä todennäköisempää on, että hakkerit taas laittomasti keksivät jonkin uuden rikollisen keinon kopioida se. Tästä syystä levyistä kannattaisi myös tehdä itsestään tuhoutuvia. Levyn materiaali yms. olisi valittava siten, että kun pakkaus on avattu, alkaa esimerkiksi jokin hapettumiseen perustuva reaktio, joka takaa levyn tuhoutumisen vuoden kuluessa. Näin hakkerien mahdollisuudet kehittää laittomia kopiointimenetelmiä vähenisivät oleellisesti, kun vuosi vuodelta uusissa levyissä olisi aina tehokkaammat suojaukset, ja vanhat levyt eivät enää olisi käytettävissä.

Kyllä me vielä nujerramme rikolliset hakkerit. Suomen kansa on aina suurien vaikeuksien kautta puskenut sisulla läpi harmaan kiven. Emme me tälläkään kertaa anna periksi, ennen kuin jokainen hakkeri, jokainen warettaja, ja jokainen muu rikollinen on saatu rangaistua ja sakotettua runsaasti, ja levy-yhtiöt saavat viimeinkin korvauksen täysimääräisenä niistä hirvittävistä taloudellisista tappioista, joita laittomat hakkeririkolliset ovat vuosikaudet aivan tahallaan raskauttavien asianhaarojen vallitessa aiheuttaneet!


(Mr. Niilo Paasivirta)