Eikö näitä kiristäjiä saada kuriin!

19.11.2007

Nyt se Tehyn aloittama lumivyöry on sitten lähtenyt pyörimään. Ja TAAS on yksi kriittisessä asemassa oleva silmittömän ahne ammattiliitto vaatimassa mielipuolisia palkankorotuksia! Farmasialiitto vaatii peruspalkkaan 500 euron eli 17 prosentin korotusta.

Ajatelkaapa vaikka keskosvauvoja ja sydänsairaita vanhuksia. Ottaako farmasialiitto nyt vastuun, jos lakon seurauksena ihmisiä kuolee? Farmaseutin pitäisi jo alalle lähtiessään ymmärtää, että hän on vastuussa ihmishengistä. Lakkoileminen tällä tavalla on siis heitteillejättöä.

Kyseessä on siis törkeä kiristys ihmisten hengellä ja terveydellä erittäin raskauttavien asianhaarojen vallitessa. Hallituksen pitää kiireellisessä järjestyksessä säätää pakkotyölaki, jolla pakotetaan riittävä määrä farmaseutteja töihin, jottei apteekkeja tarvitse sulkea.

Jos terveen järjen raja farmaseuttienkin osalta ohitetaan, se on tuhoisaa Suomen kansantaloudelle. Ei pidä sallia, että kaikki ns. pienipalkkaiset ammattiryhmät voivat vaatia käsittämättömiä 500 euron korotuksia kuukausipalkkoihin.

Tässä mielessä syyttävän sormen tulee ankarana kohdistua nyt hallitukseen, kun se suostui sopimaan Tehyn kanssa järjettömästä korotuksesta. Ehkäpä hallitus nyt toimii toisenkin kerran ripeästi, ja säätää farmaseuteille suojatyölain? Se olisi jo kyllä suuren luokan ihme. Ettäkö hallitus toimisi KAKSI KERTAA ripeästi saman vaalikauden aikana!


(Mr. Niilo Paasivirta)