Totuus Euroviisuista!

30.5.2002

Isänmaatamme on kohdannut kansallinen häpäisy. Tämä uskomattoman törkeä tapaus osoittaa jälleen kerran sen, kuinka rehellisellä pelillä ei ole Keski-Eurooppalaisessa kulttuurissa mitään sijaa! Jokaisessa muussa maassa "äänestys" oli sovittu etukäteen. Vain tyhmä Suomi äänesti rehellisesti.

Mm. englantilaiset aloittivat jo hyvissä ajoin ovelan kampanjan, jossa ylistettiin ja suitsutettiin Suomen kilpailukappaletta - toki täysin aiheellisesti. Mutta tässä kampanjassa oli taustalla salaliitto, jonka tarkoituksena oli nostaa eräiden muiden maiden vedonlyöntikerrointa. On selvää, että eräät tahot tiesivät jo etukäteen, mitkä maat tulevat olemaan kärkisijoilla.

Jo karttaa vilkaisemalla selviää, että Latvia järjestettiin voittajaksi Suomen kustannuksella. Suunta on nyt tämä: Viro - Latvia - ja siitä etelään. Ensi vuonna voittaa siis Liettua. Tai muuten voittaisi, mutta koska paljastan nyt juonen koko maailmalle, voittajaksi vaihdetaan jokin toinen maa. Eipä silti, onhan tästä nyt se hyöty, että tiedämme ainakin kolme maata, jotka siis eivät voi ensi vuonna voittaa: Viro (koska se voitti liian äskettäin), Latvia (järjestäjämaa ei saa voittaa jollei se ole Irlanti tai Israel) ja Liettua.

Euroviisulähetyksestä huomasi selvästi, kuinka isäntämaa oli saanut ohjeet ulkoapäin. Esimerkiksi Laura ei saanut käyttää ns. catwalkia, kun eräät muut maat saivat näin tehdä. Paikallinen meikkaaja oli saanut etukäteen ohjeet, mitä tehdä Lauran naamalle. Koska kappale vihjaili huumeisiin, tehtiin laulajasta tietenkin narkomaanin näköinen aivan tahallaan.

Sinänsä lavashowllahan ei ollut tietenkään merkitystä, muuta kuin siinä mielessä, että siitä saatiin näennäinen peruste pudottaa ylivoimaisin ennakkosuosikki sijalle 20. Ja vaikka eräät muut maat myöskin putoaisivat sijoituksen perusteella pois ensi vuoden kilpailusta, niillä kuitenkin on erivapaus jatkaa - koska ne äänestivät juuri sillä tavalla, kuin oli etukäteen sovittu.

Tästä lähtien Suomella on vain kaksi toimintatapaa. Joko otamme etukäteen, hyvissä ajoin yhteyttä järjestäjäklikkiin, ja sovimme, miten pitää äänestää, jotta Suomelle saataisiin joskus muutaman vuoden sisällä yksi voitto, tai sitten kerta kaikkiaan boikotoimme tätä "kilpailua" jatkossa kokonaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)