Eurooppa on Isänmaamme

Nyt kun olemme vihdoinkin, järkähtämättömän lujana asiamme puolesta pitkään taisteltuamme, päässeet maailman mahtavimpaan liittovaltioon, Euroopan Yhteisöön, täysivaltaisiksi jäseniksi, eikö olisi aika ryhtyä toimimaan ripeästi ja määrätietoisesti valtiomme yhtenäisyyden puolesta?

Armaassa Suomen osavaltiossamme olisi mitä kiireellisimmin toteutettava seuraavat toimenpiteet:

  1. Läänien lopetus. Suomi on pieni maa, ja tulee toki halvemmaksi keskittää läänitason viranomaiset Helsinkiin. Eurooppalaisessa Suomessa siis riittää toki yksi lääni, Suomen lääni. Siitä huomaisivat muutkin osavaltiot, että Suomi on vakaasti yhtenäisen Euroopan kannalla.
  2. Koulu-uudistus. Tottahan kaikille meille, Euroopan kansalaisille, on tärkein ja pyhin asia yhteinen historiamme ja kielemme. Siis: historianopetuksessa olisi keskityttävä Euroopan Yhteisön historiaan. Kielikysymys on myös tärkeä: kaikkien koululaistemme yhteiseksi ensimmäiseksi kieleksi otamme tietenkin ranskankielen, Yhteisömme virallisen kielen. Toisena toki opiskelemme armasta äidinkieltämme ruotsia.
  3. Isänmaamme Euroopan puolustus. Suomen puolustusvoimien nimi olisi muutettava Euroopan Puolustusvoimien Suomen Osastoksi. Puolustussuunnitelmamme tulisi tähdätä Euroopan, ei vain Suomen, puolustukseen. Ranska voisi sijoittaa osan ydinaseistaan maahamme, niin puolustusvalmiutemme kohentuisi merkittävästi. Toki meidän tulee rakentaa kasarmeja ja järjestää huolto muiden Euroopan osavaltioiden puolustusvoimien käyttöön. Olisi hyvä, jos osavaltioomme saataisiin pysyvästi muutamia joukko-osastoja muista osavaltioista.
  4. Tarpeettoman byrokratian karsiminen. Maamme hallintohan sijaitsee Brysselissä, pääkaupungissamme. Miksi meillä siis on eduskunta ja hallitus? Eduskunta voidaan toki tarpeettomana lakkauttaa, samoin ministeriöt. Suomen Lääninhallitus hoitakoon näiden, nykyään vähäiset, tehtävät!
  5. Kansalaisuuskysymys. Onhan toki outoa, että me olemme täällä "Suomen kansalaisia", ja Isänmaamme, Euroopan, kansalaiset tänne tullessaan "ulkomaalaisia"! Perustuslaki olisi mitä pikimmin syytä kumota, tahi ainakin muuttaa sitä kiireesti. Kaikki Euroopan kansalaisethan ovat meidän kansalaisiamme!

Nämä asiat olisi mielestäni saatava kuntoon pikaisesti, että olisimme todella rakkaan isänmaamme, Euroopan, arvoisia! USA:sta voidaan ottaa esimerkkiä, siellä kaikki ovat USA:n kansalaisia, eivätkä "osavaltion kansalaisia"!


(Niilo Paasivirta)