Eteläportti-ostoskeskusta ei pidä sijoittaa Jyväskylään!

9.7.2008

Luin tässä eri meedioista, kuinka pääkaupunkiseudun asiantuntijat aivan oikein vastustavat Jyväskylään suunniteltua mielipuolisen suurta ostoskeskusta nimeltään Eteläportti. Tällä harvinaisella kerralla jopa pääkaupunkiseudun asiantuntijoilla on oikeansuuntaista tietoa ja oikeita johtopäätöksiä! Fakta on nimittäin se, että ei tänne Jyväskylään ole mitään syytä alkaa tuommoista rakentamaan.

Onko järjen ääni jo kokonaan vaiennut näiden sijoittajien päässä, kun aikovat sijoittaa Suomen valtavimman ostoskeskuksen näin tavattoman kauas kaikista ihmisistä! Nythän on myös muistettava, että Keski-Suomessa kuitenkin pääasiassa suurin osa asukkaista on köyhää rahvasta, joilla ei tule milloinkaan olemaan tarpeeksi ostovoimaa, että tällainen järjettömän suuri ostoskeskus voisi mitenkään kannattaa yhtään.

Sanomattakin on selvää, että me oikeasti varakkaat ihmiset emme edes osta juuri mitään täältä Jyväskylästä. Ainoat syy täällä oleiluun ovat se, että täällä asuu Oikeista Mielipiteistä tunnettu tärkeä yhteiskunnallinen vaikuttaja, asumiskulut ovat hieman pääkaupungin ydinkeskustaa pienemmät, ja että tämä alue ei ole niin inhoittavan saastainen ja ruuhkainen kuin pääkaupunkiseutu. Lisäksi täällä ei ihan joka paikassa lorvi joukoittain hunningolle joutuneita juoppoja, huumehemmoja, työttömiä ja muita syrjäytyneitä tyyppejä, kuten pääkaupungissa.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Joku esitti vielä sellaistakin huhua, että Jyväskylän Eteläporttiin olisi tulossa myös Ikea! Sehän vasta olisi kerrassaan järjettömyyden huippu. Ikea varmaankin vaatisi vähintään miljoonan ihmisen ostovoiman aivan lähietäisyydellä. Ja kun muistamme, että Keski-Suomen rahvas on köyhää, ja että kaikki varakkaat menevät ostoksille kaikkialle muualle paitsi tänne, niin ei täällä laskennallisesti kuitenkaan asu oikeastaan kuin hädin tuskin 10000 asukasta.

Sanomattakin on selvää, että tämä Eteläportti-idea on pikaisesti haudattava. Toisaalta, mikäli tällaista kuitenkin monien sijoittajien taholta vahvasti halutaan ryhtyä toimeen, niin on olemassa selkeä vaihtoehto. Sanomattakin on selvää, että Eteläportto kannattaa ehdottomasti sijoittaa pääkaupunkiseudulle! Kaikki uudet suuret ostoskeskukset, super- eli huippuyliopistot, EU-virastot, jne. kannattaa aina ja vain ehdottomasti sijoittaa juuri pääkaupunkiseudulle. Se on joka tapauksessa oikea paikka kaikille tällaisille.


(Mr. Niilo Paasivirta)