Microsoft on myös suomalaisten palveluntarjoajien esikuva!

1.7.1999

Tänään kuulin kerrankin hyvän uutisen suomalaisten palveluntarjoajien maailmasta! Nimittäin Netti Finland Oy yhdistetään Suomen ylivoimaisesti suurimpaan ja parhaimpaan palveluntarjoajaan, joka on kaikkien alan asiantuntijoiden mielestä kiistatta Saunalahden Serveri.

Suomessakin on siis lopulta alettu ottaa mallia maailman menestyneimmästä tietotekniikka-alan yrityksestä, Microsoftista. Tietokonealalla on erinomaisen hyvä, että keskitetään kaikki mahdollisimman suurten yritysten haltuun, sillä silloin saamme aikaan kaikkialla yhteensopivat teollisuusstandardit.

Unelmani on, että kaikki Suomen palveluntarjoajat yhdistyisivät yhdeksi suureksi yritykseksi. Silloin meillä netin käyttäjillä olisi puolellamme vahva, kaikkia teollisuusstandardeja noudattava tietoliikennealan suuri vaikuttaja. Suomihan on tunnetusti merkittävä uranuurtaja tietotekniikan alalla, ja kun Suomen Internet olisi yhtenäinen, meillä olisi paljon valtaa koko netissä.

Kun Suomen palveluntarjoajat yhdistetään, loppuu myös se linux-peelojen vouhottaminen netissä. Uusimmat clientit tulisivat tukemaan nimenomaan tämän yhdistyneen suuren palveluntarjoajan rajapintaa. Ajatelkaapa, kuinka upeita pelejä esimerkiksi saisimme, kun joka kodissa olisi Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä sekä sama palveluntarjoaja! Tästä avautuisi kotimaisille ohjelmoijille paljon työtilaisuuksia.

Luonnollisesti Suomen yhdistynyt palveluntarjoajien konserni tulee olemaan tiiviissä yhteistyössä Microsoftin kanssa. On selvää, että Microsoft voisi olla myös kiinnostunut konsernin osakkeista. Ja mikäs sen parempaa, että meillä olisi myös Microsoftin kaikenpuoleinen tuki taustanamme.

Näkymät ovat siis erinomaisen hyvät! Odotan malttamattomana sitä, että kaikkiin Suomen kotitalouksiin tulee nimenomaan suuren Suomalaisen palveluntarjoajan järjestämä yhteys. Hienoa on myös se seikka, että tämä antaa kaikenlaisille riemunkirjaville "käyttöjärjestelmille" sen lopullisen kuoliniskun. Kukapa nyt sellaisia vanhentuneita, hitaita ja huonosti toimivia järjestelmiä haluaisi käyttää, kun kaikilla nettiyhteyden hankkineilla on kuitenkin Microsoft Windows 2000.


(Niilo Paasivirta)